ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα οφείλει να βρει την χαμένη της αξιοπιστία…

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η αμυντική λειτουργία του Άρη αποτέλεσε το μεγάλο “όπλο” των “κιτρινόμαυρων”, καθώς μέχρι και την 6η αγωνιστική, στη Νέα Σμύρνη, είχε “πληγωθεί” μόλις δύο φορές και μάλιστα το ένα γκολ, ήταν… αυτογκόλ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Έκτοτε, τίποτα δεν μοιάζει ίδιο. Οι πολλές αλλαγές που γινόντουσαν στην αμυντική τετράδα, είτε από απουσίες λόγω τραυματισμών είτε για λόγους τακτικής, προκάλεσαν μία ανισορροπία με αποτέλεσμα να χάσει την αξιοπιστία που είχε.

Οι “κιτρινόμαυροι” δέχθηκαν στην πορεία, άλλα 16 γκολ. Επί της ουσίας δέχθηκαν αυτά τα γκολ σε 8 ματς, ενώ στα πρώτα έξι είχαν δεχθείς μόλις δύο. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως από τον αγώνα με τον Πανιώνιο (6η αγωνιστική) δεν υπάρχει ματς που να μην έχει δεχθεί γκολ ο Άρης.

Ο Σάββας Παντελίδης οφείλει να βρει τον τρόπο προκειμένου να βελτιωθεί η ομάδα του Άρη σε αυτό το κομμάτι, καθώς οι αριθμοί καταδεικνύουν πως υπάρχει θέμα. Και φυσικά συμμετοχή σε αυτό δεν έχουν μόνο οι αμυντικοί της ομάδας, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.

Πολλά γκολ, όπως το δεύτερο με τον Παναιτωλικό, προήλθαν από στημένες φάσεις, δείγμα του ότι η ομάδα δεν είναι καλά δουλεμένη σε αυτό το κομμάτι, όπως αποδεικνύεται.

Αυτό που κάνει όμως μεγάλη εντύπωση είναι τα πολλά ατομικά λάθη. Λάθη από παίκτες που δεν θα περίμενε κανείς, ειδικά με τον τρόπο που ξεκίνησε η φετινή σεζόν.

To Top