ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η άμυνα του Άρη “έπνιξε” την Μπουντούτσνοστ και έφερε τη σπουδαία νίκη!

Ο Άρης “έπνιξε” κυριολεκτικά με την άμυνά του την Μπούντουτσνοστ στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενος 24 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα κι αυτό ήταν το “κλειδί” της τεράστιας σημασίας νίκης, που πέτυχε στην Ποντγκόριτσα.

Οι γηπεδούχοι έφταναν στο καλάθι της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη με…αίμα, με τους κιτρινόμαυρους να κερδίζουν ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, μέσα από την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία. Αποκορύφωμα φυσικά, η τελευταία άμυνα, που έπαιξε ο Μποχωρίδης στον Ράιτ, κρύβοντας το καλάθι στον Αμερικανό πρώην ΝΒΑερ.

Ο Άρης επέτρεψε στους πρωταθλητές Μαυροβούνιου να σκοράρουν 17 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και μόλις επτά στο τέταρτο, μετά τους 39 στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες της Μπουντούτσνοστ πέτυχαν μόνο ένα καλάθι εντός πεδιάς, με τον Ρος, 8’16’’, πριν τη λήξη του αγώνα και οι υπόλοιποι πόντοι σημειώθηκαν με ελεύθερες βολές.

Ένα ακόμη φοβερό στατιστικό στοιχείο είναι ότι οι παίκτες του Μίγιοβιτς σκόραραν μόλις τρεις πόντους στα τελευταία 8’16’’, όλους με βολές του Ράιτ. Οι παίκτες του Άρη, βασιζόμενοι στην εκπληκτική τους άμυνα κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και με το 12-0 στην τελευταία περίοδο ολοκλήρωσαν την σπουδαία ανατροπή.

To Top