ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η έλευση του Μάρκους Λι και το θέμα νοοτροπίας αφήνουν στην άκρη τον Πετσάρσκι

Ο Άρης προχωρά σε αλλαγή πλάνων στο φινάλε του μεταγραφικού σχεδιασμού του. Δεν θα αποκτηθεί τελικά ο Μάρκο Πετσάρσκι, αλλά ένας πιο έτοιμος παίκτης, όπως είναι ο Μάρκους Λι, ικανός να συμπληρώσει τα στοιχεία που δεν έχουν οι Μίλαν Μιλόσεβιτς και Τζόρτζε Γκάγκιτς.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα και το μπάσκετ και τη νοοτροπία που θέλει ο Σούλης Μαρκόπουλος να έχει η ομάδα του.

Καταρχήν το δίδυμο Μιλόσεβιτς – Γκάγκιτς είναι πολύ μπασκετικό, πρόκειται για παίκτες με υψηλή μπασκετική νοημοσύνη, εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έχουν αθλητικότητα, δεν έχουν ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη (above the rim).

Ο Μαρκόπουλος θεωρεί απαραίτητη την παρουσία ενός παίκτη αθλητικού, ικανού αμυντικού, καλού μπλοκέρ, ώστε να συμπληρώσει τα στοιχεία που λείπουν από τους δύο έμπειρους Ευρωπαίους. Αυτός που συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία είναι ο Μάρκους Λι, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους κίτρινους.

Την ίδια ώρα ο Μάρκο Πετσάρσκι ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει στο προτεινόμενο συμβόλαιο του Άρη, “θορυβήθηκε” από την παρουσία και τρίτου “έτοιμου” παίκτη στη φροντ λάιν και έθεσε θέμα “εγγυημένου” χρόνου συμμετοχής.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τον Άρη και τον Μαρκόπουλο, διότι πολύ απλά όποιος θα προπονείται σωστά και θα είναι πιο έτοιμος, αυτός θα παίζει κιόλας.

Πρωτίστως, λοιπόν, για θέμα νοοτροπίας οι κίτρινοι αφήνουν πίσω την περίπτωση Πετσάρσκι, θα “ανεβάσουν” θέση τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο οποίος θα παίζει περισσότερο στο “4” και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη, θα αποκτηθεί ένας φόργουορντ – με έφεση στο μακρινό σουτ – αντί για γκαρντ, θέση που θα καλυφθεί με Έλληνα παίκτη.

To Top