Η έμπειρη και η πρωτάρα…

Ολλανδία και Κόστα Ρίκα κοντράρονται σήμερα (23:00, ΝΕΡΙΤ) στο «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με φόντο την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στην έκτη παρουσία της στους «8» του Μουντιάλ αντιμετωπίζει την έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κόστα Ρίκα και θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής στην πρώτη της παρουσία στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλει να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία της στα γήπεδα της Βραζιλίας και να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Οι «οράνιε» έφτασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης σχετικά άνετα. Στη φάση των ομίλων έκαναν επίδειξη δύναμης και με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήραν την πρωτιά και το… καλό εισιτήριο για τους «16» εκεί όπου αντιμετώπισαν το Μεξικό. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να ανατρέψει (2-1) την κατάσταση και να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ως πρώτη από τον όμιλο της προκρίθηκε και η Κόστα Ρίκα (2 νίκες , μία ισοπαλία), η οποία στους «16» αντιμετώπισε την Εθνική μας ομάδα. Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο στο συγκεκριμένο ματς αν και αγωνίστηκε από το 66′ με παίκτη λιγότερο κατάφερε να αντέξει την πίεση της Ελλάδας και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι (1-1), εκεί όπου ο Νάβας την κράτησε ζωντανή και την έστειλε στα προημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στα αγωνιστικά ο Λουίς Φαν Χάαλ για τον προημιτελικό δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ. Ο έμπειρος μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηρό και δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του στο ματς με την Κόστα Ρίκα. Αντίθετα, ο Χόρχε Λουίς Πίντο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Νάβας που είχε ένα θέμα στον ώμο του, αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες, αφού στο παρελθόν δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε κάποια διοργάνωση ή φιλικό παιχνίδι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ραβσάν Ιρματόβ από το Ουζμπεκιστάν με βοηθούς τον συμπατριώτη του Αμπντουξαμιντούλο Ρασούλοβ και τον Μπακαντίρ Κοτσκάροβ από το Κιργιστάν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ/3-5-2) Σίλεσεν – Φράι, Φλάρ, Ιντί – Γιάνματ, Βαϊνάλντουμ, Μπλιντ, Κάιτ, Σνάιντερ – Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο/5-4-1): Νάβας – Γκαμπόα, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Ντίαζ – Ρουίς, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπολάνος – Κάμπελ.

πηγή: novasports.gr

To Top