Ο «διάβολος» με τα μπλε και οι… άλλοι με τα κόκκινα

Στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπραζίλια, Αργεντινή και Βέλγιο ή αλλιώς Μέσι και οι «διάβολοι» με τα κόκκινα, ερίζουν για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 24 και 28 χρόνια αντίστοιχα (19:00, ΝΕΡΙΤ).

Οι «αλμπισελέστε», πέρασαν για τελευταία φορά από προημιτελικό το 1990, όταν έχασαν εν τέλει το τρόπαιο από τους Γερμανούς στον τελικό. Έκτοτε, η πορεία τους έχει σταματήσει τρις στους 8, το 1998 και στα δύο τελευταία τουρνουά (2006,2010).

Έχοντας τρεις νίκες στον όμιλο και παίρνοντας την πρόκριση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κόντρα στην Ελβετία στους 16, οι Αργεντινοί, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Λιονέλ Μέσι, με τον Ντι Μάρια πάντως να τείνει χείρα βοηθείας στον ηγέτη της ομάδας στο παιχνίδι με τους Ελβετούς.

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αριστερό μπακ Μάρκος Ρόχο λόγω καρτών, με τους Μπασάντα και Καμπανιάρο να μην είναι κλασικά αριστερά μπακ αλλά να είναι οι επικρατέστεροι για να τον αντικαταστήσουν.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή, ωστόσο μόνο βέβαιη δεν θεωρείται η συμμετοχή του, αφού ο Σαμπέγια μάλλον θα εμπιστευτεί για τα πλάγια της επίθεσης τον Λαβέτσι.

Με τον Βάντεν Μπόρε μοναδικό αλλά όχι ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα (τραυματίας) το Βέλγιο θα παραταχθεί με όλα του τα «όπλα» στο ματς.

Μεγαλύτερο δίλλημα ίσως για τον Μαρκ Βίλμοτς, να είναι αυτό του σέντερ φορ. Ο Οριζί τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα στο τουρνουά, αλλά η είσοδος του Λουκακού στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, άλλαξε τη ροή του ματς υπέρ των Βέλγων. Οι δυο τους μάλλον ερίζουν για μία θέση, ενώ από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στην βασική 11άδα (σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Αμερικανούς) με τους Μέρτενς-Μιραλάς και Ντεμπελέ-Φελαϊνί να είναι ευχάριστες σπαζοκεφαλιές για τον κόουτς των κόκκινων «διαβόλων».

Οι Βέλγοι, είναι επίσης αήττητοι στο τουρνουά, αφού τελείωσαν (όπως και οι αποψινοί αντίπαλοί τους) με 3/3 τον όμιλο, ενώ χρειάστηκαν την παράταση για να αποκλείσουν στους 16 τις ΗΠΑ και τον… Χάουαρντ!

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ήταν πριν από 28 χρόνια, όταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό το ’86, οι Αργεντινοί με δύο γκολ του Μαραντόνα (2-0) είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό όπου είχαν σηκώσει την Κούπα.

Οι Νοτιοαμερικανοί, έχουν άλλη μία νίκη (σε φιλικό παιχνίδι) το 1984 (2-0) ενώ η μοναδική νίκη των Βέλγων, έχει σημειωθεί στο Μουντιάλ του 1982, όταν σε παιχνίδι για τη φάση των ομίλων είχαν νικήσει 1-0.

Αυτή θα είναι η ένατη παρουσία των Αργεντινών σε προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (έχουν τέσσερις νικηφόρους) ενώ για τους Βέλγους θα είναι η δεύτερη φορά τους στους 8 (επιτυχημένη η προηγούμενη).

πηγή: novasports.gr

To Top