Η ένσταση του Άρη και η θέση του Χριστοδούλου

Ο Άρης κατέθεσε ένσταση θεωρώντας ότι έγιναν παραβάσεις κανονισμών και υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Στέλιος Συμεωνίδης, μέλος της ΚΕΔ, που ήταν στο Παλέ, είπε πως ήταν σωστή η απόφαση να πάει ο Χριστοδούλου και να δει το ριπλέι και ξεκαθάρισε ότι αν διαπιστωθεί πως υπήρξε λάθος, θα υπάρξουν και τιμωρίες…

Η ένσταση του Άρη που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα αναφέρει πως “η ομάδα Α (Άρης) ενίσταται κατά του κύρους του αγώνα γιατί στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, στην λήξη του δεν εδόθη καταφανέστατο φάουλ στον αθλητή Τζέιμς που συνίστατο σε δύο βολές. Στην συνέχεια ο αθλητής του Ολυμπιακό έκοψε την μπάλα ενώ αυτή ήταν στην κάθοδο της στο καλάθι του Ολυμπιακού. Η ομάδα Α (Άρης) ενίσταται για κακή εφαρμογή κανονισμών και αλλοίωση αποτελέσματος”.
Η απάντηση των διαιτητών: “Σχετικά με την παραπάνω ένσταση σας γνωρίζουμε ότι ο αθλητής του Ολυμπιακού έκανε επαφή με την μπάλα (έκοψε) στην άνοδο της, ελάχιστα πριν την επαφή της με το ταμπλό με νόμιμο τρόπο. Ακολουθεί λεπτομερής έκθεση”.

Ξεκάθαρη ήταν η φάση που έκρινε την αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακού, όπως ανέφερε σε πηγαδάκια ο πρώτος διαιτητής του αγώνα Χρήστος Χριστοδούλου κατά την αναχώρηση του από το Αλεξάνδρειο. Ο Πατρινός ρέφερι χρειάστηκε να δει αρκετές φορές τη φάση σε ριπλέι προκειμένου να αποφανθεί για τον τελικό νικητή. Παραδέχθηκε μάλιστα πως ήταν μια πολύ δύσκολη φάση και έπρεπε να συμβουλευτεί το μόνιτορ για να πάρει την τελική του απόφαση. Η διαιτητική τριπλέτα ήταν κατηγορηματική στο αν έγινε φάουλ από τον Χάινς πάνω στον Τζέιμς, υποστηρίζοντας πως εφόσον είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχαν καταλογίσει.

Σωστή χαρακτήρισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στέλιος Συμεωνίδης την απόφαση του Χρήστου Χριστοδούλου να συμβουλευτεί το ριπλέι πριν αποφανθεί για το τελικό αποτέλεσμα. Ο παλιός διαιτητής τόνισε πως αυτοί με τους οποίος -μίλησε προφανώς τηλεφωνικά- του είπαν πως η απόφαση ήταν σωστή. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αν διαπιστωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου έκανε λάθος θα τιμωρηθεί.

To Top