Η έφεση του εισαγγελέα «φωνάζει» γιατί κανείς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος στον Άρη!

Η λογική λέει ότι στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος η ομάδα του Άρη θα βρει τον χρόνο και τις δυνάμεις να επουλώσει μερικές από τις αγωνιστικές πληγές της (π.χ. τραυματισμός Πουλίδο), να μετρήσει μερικές σημαντικές επιστροφές (Τάτος, Κοέλιο) και να βρει την ηρεμία να συγκεντρωθεί στον αγώνα «δίχως αύριο» με τον Πανθρακικό.

Από τα λόγια και την υπερβολική αισιοδοξία, στοιχεία που αποδείχθηκαν μπούμερανγκ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης πρέπει να βαδίσει μέσα σε ένα δεκαήμερο χαμηλών τόνων, αποτελεσματικής και στοχευμένης δουλειάς, προκειμένου να εξαργυρώσει το «δώρο» της νίκης της Ξάνθης μέσα στην Κομοτηνή, να επικρατήσει του Πανθρακικού και να αποκτήσει ουσιαστικό, βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα.

Ο Άρης καλείται να κοιτάξει τον αγώνα της 30ης Μαρτίου και μόνο, γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα των τεσσάρων αγώνων που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι τέτοιο που μπορεί να του εξασφαλίσει την παραμονή. Η νίκη με τον Πανθρακικό είναι ο ένας και μοναδικός στόχος. Δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για ο,τιδήποτε διαφορετικό. Ο Άρης παίζει όλη του την ύπαρξη, θα φτάσει τους 28 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την θρακική ομάδα στους 26…

Από και κει πέρα, στους αγώνες με Αστέρα (εντός), Ατρόμητο και Ξάνθη εκτός είναι εφικτό να πάρει από τέσσερις και γιατί όχι έξι βαθμούς. Όχι, όμως, με λόγια, αλλά με πράξεις. O Άρης έχει την τύχη του στα… πόδια του κι αυτό επιβάλλει να είναι όλοι σε θέσεις μάχης. Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν έχει καμία σχέση με το εφιαλτικό αγώνα του πρώτου γύρου, τότε που οι κίτρινοι βρήκαν στον δρόμο τους την ομάδα της Κομοτηνής στο ζενίθ της φετινής της απόδοσης. Ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει εφόσον είναι σε απόλυτη εγρήγορση από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο μέσα στην ομάδα, όπως έχουμε κατά κόρον σημειώσει. Είτε είναι ο πρόεδρος, είτε ο υπάλληλος που κουρεύει το χορτάρι στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι υπερβολές και ο αποπροσανατολισμός πρέπει να δώσουν τη θέση του στη στόχευση, στη δράση και στην αποτελεσματικότητα.

Από κει και πέρα, η νίκη επί του Πανθρακικού δεν θα σημαίνει ότι η αποστολή του Άρη ολοκληρώθηκε.

Σε ένα πρωτάθλημα, όπου τις τελευταίες αγωνιστικές έγιναν και γίνονται πολλά κι όταν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας… ευαισθητοποιείται κάνοντας έφεση εις βάρος της απόφασης του αγώνα Βέροια-Άρης, με ορατό τον κίνδυνο τιμωρίας της έδρας, κανείς στην περιοχή Χαριλάου δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.  Για να μην χάσουν κάποιοι οριστικά τον… ύπνο τους.

To Top