Η ίδια ΠΑΕ έθεσε θέμα αλλαγής δ.σ. και εκκαθάρισης, πετώντας την “καυτή πατάτα” στον κόσμο!

Το τελευταίο 15νθημερο του Ιουνίου είναι εξόχως κρίσιμο και αυτό που -όπως όλα δείχνουν- θα αποτελέσει το ιστορικό σταυροδρόμι για το “αύριο” του συλλόγου. Οι όροι είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά το ποιοι πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του Άρη, τη στιγμή που ο επενδυτής-μεγιστάνας δεν έχει χτυπήσει την πόρτα του συλλόγου.

Όροι που κατέγραψε (τυπικά, πέρα από την αυτονόητη ηθική και πρακτική σημασία) στην προκήρυξη γενικής συνέλευσης η ίδια η ΠΑΕ, ζητώντας από τους μεγαλομετόχους (ΚΜΑ και ΑΣ) να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις.  Όπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ Άρης προκήρυξε έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Θέμα 1ο : Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Θέμα 2ο : Ανανέωση θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα 3ο : Λήψη απόφασης για θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση – καθορισμός τρόπου εκκαθάρισης.

Με απλά λόγια, η ίδια η ΠΑΕ πέταξε το μπαλάκι στους μεγαλομετόχους για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσει η παρούσα διοίκηση (εφόσον πείσει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της προσπάθειας βιωσιμότητας) και εάν ο Άρης θα μπει στη διαδικασία της εκκαθάρισης και με ποιον δρόμο.

Για να εξηγήσουμε το παραπάνω, οι δυο δρόμοι εκκαθάρισης που έχουν ειπωθεί έστω και σε θεωρητικό επίπεδο είναι:

Α. Εκκαθάριση στη Β΄ εθνική μέσω του άρθρου 106ια (απαιτείται επενδυτής).

Β. Εκκαθάριση στη Γ’ εθνική.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα παρά την… περιρρέουσα ατμόσφαιρα για “αναρμοδιότητα” του σώματος της ΚΜΑ για τις τύχες του συλλόγου: στις 25 Ιουνίου, η Κοινωνία Μελών Άρη, η οικογένεια του Άρη θα κληθεί να αποφασίσει. Να πάρει μια ιστορική απόφαση, η οποία θα επικυρωθεί τυπικά στις 30 Ιουνίου…

To Top