Η Ίντερ “καθάρισε” τη Μίλαν (0-2) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Με σκόρερ τους Τζέκο και Μικιταριάν η Ίντερ “καθάρισε” τη Μίλαν με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Η Ίντερ έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία που πετυχαίνει δύο γκολ στα πρώτα έντεκα λεπτά σε ημιτελικό Champions League. Ήταν εξαιρετική οι νερατζούρι αλλά και τραγικοί αμυντικά οι ροσονέρι.

Από εκτέλεση κόρνερ όλοι κοιτούσαν τον Τζέκο που άνοιξε το σκορ (8′) αλλά παρακολούθησαν ακόμη πιο ωραία την βόλτα του Μικιταριάν για το 2-0 (11′) που ήταν και το τρίτο πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Στο 37ο λεπτό οι τελικές ήταν 1 για την Μίλαν και 11 για την Ίντερ η οποία είχε δοκάρι με τον Τσαλχάνογλου (16′) και άλλη μια διπλή χαμένη ευκαιρία με Ντιμάρκο και Λαουτάρο Μαρτίνες (34′) ενώ ένα πέναλτι που της δόθηκε σωστά το πήρε πίσω ο Μανθάνο.

Ο εφιάλτης τελείωσε με το ημίχρονο στο 0-2. Η Ίντερ σταμάτησε στις 13 τελικές στο ημίχρονο τις οποίες έκανε σε 17 επιθέσεις ενώ κυκλοφορούσε την μπάλα με μόλις 78% στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και 41% κατοχή μπάλας. Απίστευτο.

Η Μίλαν μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε καλές στιγμές με τον Μεσίας (51′) και κυριως με το δοκάρι του Τονάλι (62′).

Η Ίντερ είχε και αυτή ένα χαμένο τετ-α-τετ του Τζέκο με νικητή τον Μενιάν (53′) και όσο έκανε αλλαγές άρχισε να ρίχνει τον ρυθμό και να μην κινδυνεύει.

Πάντα επικίνδυνη όταν αποφάσιζε να πλησιάσει την περιοχή αλλά πάντα έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και με αμυντική προσήλωση.

Κράτησε το 2-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Μίλαν : Μενιάν – Καλάμπρια (82′ Καλούλου), Κιάερ (59′ Τιό), Τομόρι, Ερνάντεζ – Κρούνιτς, Τονάλι – Σάλεμακερς (59′ Ορίγκι), Μπενασέρ (18′ Μεσίας), Ντίαθ (82′ Πομπέγκα) – Ζιρού

Ίντερ : Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντούμφρις, Μικιταριάν (62′ Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μπαρέλα, Ντιμάρκο (70′ Ντε Φράι) – Μαρτίνες (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)

To Top