Η Ίντερ Μαϊάμι κατηγορείται ότι «έσπασε» το συμβόλαιo του Μέσι και «κρέμασε» το Χονγκ Κονγκ

Η Ίντερ Μαϊάμι κατηγορήθηκε ότι παραβίασε ρήτρα συμβολαίου που εξασφάλιζε στον Λιονέλ Μέσι τη συμμετοχή του σε φιλικό αγώνα στο Χονγκ Κονγκ.Η ομάδα του MLS πήρε τη νίκη με 4-1 επί της XI του Χονγκ Κονγκ, με τον Μέσι να παραμένει στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Αυτό που ακολούθησε ήταν… χάος καθώς ένα πλήθος 38.323 θεατών, οι οποίοι είχαν πληρώσει πάνω από 100 ευρώ για να δουν τον Μέσι, φώναζαν Refund! ζητώντας να αποζημιωθούν και «έλουσαν» με αποδοκιμασίες τον συνιδιοκτήτη του Μαϊάμι Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος προσπάθησε να ευχαριστήσει τους παίκτες μετά το τελικό σφύριγμα.

Ο Kevin Yeung, υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε έκτοτε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο παιχνίδι είχαν επανειλημμένα διαβεβαιωθεί ότι ο Μέσι θα έπαιζε και ενημερώθηκαν 10 λεπτά πριν την σέντρα ότι ένας τραυματισμό θα τον κρατούσε εκτός.

«Τους ζητήσαμε αμέσως να διερευνήσουν άλλες λύσεις, όπως το να εμφανιστεί ο Μέσι στο γήπεδο για να αλληλεπιδράσει με τους οπαδούς του και να παραλάβει το τρόπαιο», δήλωσε ο Yeung μέσω του France 24. «Δυστυχώς, όπως όλοι βλέπετε, αυτό δεν λειτούργησε»!

«Ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας μας για τη χρηματοδότηση με την (διοργανώτρια) Tatler Asia ήταν ο Μέσι να συμμετάσχει στον αγώνα για τουλάχιστον 45 λεπτά, με την επιφύλαξη της φυσικής κατάστασης και της ασφάλειας», τόνισε επίσης, αναφέροντας ότι δαπανήθηκαν από τους διοργανωτές ως και 1,7 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα γι’ αυτό το φιλικό.

To Top