ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αδειοδότηση του Άρη δίνει θετικό κλίμα για την… απελευθέρωση και από το ban

Τα θετικά μηνύματα για την επικύρωση της αδειοδότησης σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ΠΑΕ Άρης δημιουργούν ένα γενικότερο θετικό κλίμα που μπορεί να καταλήξει στην… απελευθέρωση των κιτρινόμαυρων και από το ban της FIFA, χωρίς απαραίτητα αυτή να προεξοφλείται, μια και ήταν και παραμένει ένα δύσκολο “στοίχημα”.

Η αισιοδοξία του Άρη, μετά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την αδειοδότηση, ενισχύθηκε από τις πληροφορίες για το “πράσινο φως” της UEFA, η οποία δέχεται το αυτονόητο: ότι από την στιγμή που βάσει των νόμων του ελληνικού κράτους, των κανονισμών της ΕΠΟ και της κοινής λογικής, δεν μπορούν τα χρέη ενός υπό εκκαθάριση νομικού-φορολογικού προσώπου να βαρύνουν ένα άλλο (πρώην και νυν ΠΑΕ) και η υπόθεση του ban εκκρεμεί στην FIFA, ο Άρης θα αδειοδοτηθεί κανονικά, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει όλα τα άλλα που απαιτεί η αδειοδότηση.

Η τελευταία εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει και το “κλειδί” και στην υπόθεση του ban (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ). Μέσα σ’ ένα περιβάλλον, όπου προσπαθεί οικονομικά να σταθεί από τον “σεισμό” που προκάλεσε η καραντίνα και η παύση των πληρωμών, θα ήταν οξύμωρο να συνεχιστεί η απαγόρευση των μεταγραφών, ειδικά όταν ισχύουν τα παραπάνω δεδομένα.

Το κλίμα δείχνει θετικό για την… απελευθέρωση από το ban, δεν προεξοφλεί όμως και την ντε φάκτο επίλυση. Ο Άρης παραμένει σε ετοιμότητα και περιμένει τις οριστικές αποφάσεις, με συγκρατημένη αισιοδοξία.

To Top