Η ΑΕΚ… γλύτωσε την ήττα από τον Βόλο (2-2), έμεινε στους – 5 από τον Άρη – Η βαθμολογία

Η ΑΕΚ… γλύτωσε την ήττα από τον Βόλο, πήρε στο τέλος ισοπαλία 2-2 και έμεινε στους – 5 από τον Άρη, με 12 αγώνες, όσους και η ομάδα του Άκη Μάντζιου. Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ΑΕΚ, με 10 ο Βόλος, ο οποίος στο τέλος θα μπορούσε να φύγει με την νίκη.

H AEK άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′ και μάλιστα με τον Τάνκοβιτς να μιμείται αυτό που κατάφερε ο Γκαρσία πριν δυο ματς κόντρα στον Απόλλωνα και να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Το γκολ αυτό ωστόσο ήταν το μοναδικό που έχει να θυμάταιαπό το πρώτο ημίχρονο. Διότι αυτό που ακολούθησε ήταν μάλλον το χειρότερο φετινό της ημίχρονο.

Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία της ΑΕΚ να κάνει έστω και την παραμικρή ορθολογική ανάπτυξη και πήρε τον χώρο του κέντρου για το μεγαλύτερο διάστημα. Πρώτα ο Φεράρι εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Τσιγκρίνκι και νίκησε με κοντινό σουτ τον Τσιντώντα στο 15′ για το 1-1 ενώ στο 34′, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ και έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί στην επανάληψη η ΑΕΚ να μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και με την είσοδο των Σακχόφ και Ανσαριφάρντ να κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και να έγινε απειλητική αλλά η έλλειψη σχεδίου και ορθολογικής ανάπτυξης συνέχισαν να είναι έκδηλες. Το 2-2 ήρθε έπειτα από φάση διαρκείας και κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 70′ ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα, ο κάκιστος Παουλίνιο ολοκλήρωσε την έτσι κι αλλιώς άθλια εμφάνισή του με μια κόκκινη κάρτα όταν ανέτρεψε τον εξαιρετικό Φεράρι.

Η μορφή του αγώνα συνέχισε να υποδηλώνει πως τα πάντα είναι πιθανά: η Ένωση πίεζε (δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς), ο Βόλος ήξερε πως αν χτυπούσε στα αμυντικά κενά της Ένωσης και ειδικά μετά την κόκκινη του Παουλίνιο, θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα στους γηπεδούχους, το ματς έγινε κανονικό ροντέο. Στο 84′ έμεινε και ο Βόλος με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Κολόμπο και στο 89΄ήταν ο Σακχόφ που είδε και αυτός κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Ουάρντα!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

To Top