Η αθέατη πλευρά της συνέλευσης: Τι έγινε στο… «τρίτο ημίχρονο»

Ρεκόρ διάρκειας για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης ήταν οι 8,5 ώρες. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το PRESSARIS σας παρουσιάζει τι έγινε στην αθέατη πλευρά της συνέλευσης, στο… «τρίτο ημίχρονο» που ξεκίνησε μετά τη 1.30 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 3.00 το πρωί!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η συνέλευση διακόπηκε για να συνεχιστεί μέσα στις επόμενες μέρες με πιο πιθανή ημερομηνία την 14η Μαΐου, όμως η αλήθεια είναι ότι συνεχίστηκε μέσα και έξω από το Βελλίδειο για περίπου μιάμιση ώρα μετά τη 1.30, όταν δια στόματος του προέδρου των εργασιών και προέδρου του ΑΣ Νίκου Παπαδόπουλου ανακοινώθηκε η προσωρινή διακοπή.

Αμέσως σχηματίστηκαν αρκετά πηγαδάκια με πρωταγωνιστές τους Θανάση Αθανασιάδη, Αντώνη Ζαμπέτα, Τάσο Ορφανίδη, Ηλία Πόππη, Τάσο Δεσύπρη, Λάμπρο Σκόρδα, Νικήτα Ματθαίου, Γιώργο Μποτζώρη κ.α.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συγκέντρωσε γύρω του δεκάδες μέλη. «Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Χρειάζονται άμεσα χρήματα, η ομάδα κινδυνεύει με διάλυση…» έλεγε φανερά κουρασμένος, ενώ  προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Η πρόταση του Κόντη είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση…» υπογράμμισε.

Λίγα μέτρα πιο πέρα ο Λάμπρος Σκόρδας έλεγε σε έντονο ύφος ότι: «Τον τελευταίο χρόνο έλεγα αλήθειες, αλλά όλοι με κατηγορούσα ότι έκανα πόλεμο. Σήμερα αποκαλύφθηκαν όλα. Ξεσκεπάστηκαν τα πάντα. Αυτή η διοίκηση έχει καταστρέψει τον Άρη». Δεν άργησε να ξεκινήσει ένας έντονος διάλογος με τον Αντώνη Ζαμπέτα.

Οι δυο παράγοντες του Άρη μιλούσαν για τα οικονομικά στοιχεία προσπαθώντας να πείσουν για το ποιος έχει δίκιο και για το πώς έφτασε ο σύλλογος με τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο καθένας τους κρατούσε ένα φάκελο με στοιχεία από οφειλές προς πρόσωπα και δημόσιο και τα επιδείκνυε για του λόγου το αληθές.

Ο Τάσος Δεσύπρης από την πλευρά του ξεκαθάριζε ότι: «Δεν είπα ποτέ ότι κατεβάζω πρόταση. Δεν πρέπει να γίνει παρανόηση γι αυτό. Θα πρέπει όμως να δούμε τα στοιχεία όλα και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις τότε μπορεί να υπάρξει πρόταση σωτηρίας. Χρειάζονται, όμως, κάποιες μέρες δουλειάς», ενώ υπογράμμιζε με έμφαση ότι: «η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από την Λέσχη».

«Το μοντέλο που κατατέθηκε σήμερα από την Κοινωνία Μελών ήταν προϊόν δουλειάς από επιφανείς επιχειρηματίες. Τι να σας πω; Ότι μπορεί να ήταν σήμερα εδώ και να μας έβλεπαν; Αλλά με αυτά που έγιναν πως θα τους πείσουμε να εμπλακούν στη σωτηρία του Άρη;» έλεγε ο Γιώργος Μποτζώρης, ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια φραστική επίθεση από τον Σκόρδα… «Δεν μου αξίζει τέτοια επίθεση» μονολογούσε το μέλος του δ.σ. της ΚΜΑ.

Τα φώτα άρχισαν να σβήνουν οι υπάλληλοι του Βελλίδειου ζητούσαν από τους παραβρισκόμενους να αποχωρήσουν και τα πηγαδάκια μεταφέρθηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο.

«Μιλάμε μετά από έξι χρόνια, αλλά τώρα προέχει η σωτηρία του Άρη, πρέπει να βρούμε λύσεις ενωμένοι» είπε ο Νικήτας Ματθαίου στον Λάμπρο Σκόρδα, με τον οποίο βρέθηκαν παλαιότερα στα… χαρακώματα, αλλά χθες είχαν διάλογο για το πώς θα βρεθεί η λύση.

«Δεν πρέπει να παραιτηθεί τώρα η διοίκηση και να μείνει ακέφαλος ο Άρης. Δεν έχω καμία πρόθεση να διοικήσω εγώ ή να μπω στη διοίκηση. Έκαναν εγκλήματα οι σημερινοί διοικούντες, αλλά μπορούμε όλοι μας να σώσουμε την ΠΑΕ» έλεγε από την πλευρά του ο Λάμπρος Σκόρδας.

Λίγα λεπτά αργότερα, συναντήθηκαν στο ίδιο… πηγαδάκι Ματθαίου και Ζαμπέτας. Ο πρώτος απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του Άρη είπε: «Αν θυμάσαι καλά σου είπα, πριν τρία χρόνια: ‘πρόσεχε τι θα κάνεις και ποιους θα έχεις δίπλα σου’. Βλέπεις που φτάσαμε…».

Ο Τάσος Ορφανίδης με τον Ηλία Πόππη ομολογούσαν ότι: «Ναι η Λέσχη είναι το καμάρι μας, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι σήμερα απαιτούνται χρήματα. Μόνο με την εισροή χρημάτων θα εξυπηρετηθεί το χρέος. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και θεωρίες… Μόνο πρακτικές λύσεις, άμεσες για να υπάρχει Άρης».

Το ρολόι έδειχνε 3.00 τα ξημερώματα… Το «τρίτο ημίχρονο» της συνέλευσης τελείωσε. Όλοι αποχώρησαν προβληματισμένοι, με έκδηλη την αγωνία στα πρόσωπά τους. «Ο Άρης πρέπει να σωθεί και θα σωθεί» φώναξε ένας φίλαθλος… Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Διαβάστε εδώ τι έγινε λεπτό προς λεπτό στη συνέλευση, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS
 

 

 

To Top