Έντονοι διάλογοι στη συνέλευση από Δαμιανίδη – Αρβανίτη για την καρτέλα και όχι μόνο

Μέσα σε όλο το… ξεκατίνιασμα στην χθεσινή γενική συνέλευση, υπήρξε… χώρος και για το μπάσκετ. Μια ατάκα του Ισαάκ Ξανθόπουλου άνοιξε την συζήτηση και οδήγησε τον Γιάννη Δαμιανίδη στην ανάγνωση στοιχείων και σε έναν διάλογο, έντονο, με τον Λευτέρη Αρβανίτη.
Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Απαντώντας στο μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη ο πρόεδρος της ΚΑΕ είπε αρχικά πως “λέτε κάτι για μένα χωρίς να γνωρίζετε τι έχω κάνει και χωρίς να με γνωρίζετε. Ακούω τόση ώρα οτι είπε η μία πλευρά, τι είπε η άλλη πλευρά. Η λύση που προτείνουν, είναι να δοθεί μέσα απο τον Αρη. Ο κ. Σκόρδας έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση. Έρχεστε εσείς χωρίς να γνωρίζετε τι γίνεται και λέτε αυτό το πράγμα. Έχετε έρθει ποτέ στην ΚΑΕ να ζητήσετε να δείτε τα οικονομικά στοιχεία;» είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ Γιάννη Δαμιανίδη και Λάμπρο Σκόρδα.

Τον λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης και μίλησε για το μπάσκετ και τον Γιάννη Δαμιανίδη: “Γιάννη έχουμε κάνει συζητήσεις πολλές. Το γήπεδο που θα μπεις να παίξεις, εσύ το στρώνεις. Δεν γίνεται όταν βάζεις ζητήματα, δημόσια να τα αρνείσαι. Όταν συζητήσαμε, έθεσες σοβαρά θέματα για σένα και έγινε δέσμευση από όλους μας ότι όλα θα τακτοποιηθούν. Το θέμα της εφορίας, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει απλήρωτη. Πρέπει να εμπιστευτείς τους Αρειανούς. Στο εγγυάται ο ίδιος ο Άρης ότι θα πληρώνεται η εφορία, γιατί αλλιώς δεν θα πάρει φορολογική ενημερότητα η ομάδα. Το δεύτερο θέμα ήταν το θέμα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Η ΚΑΕ βρίσκεται σε μια δικαστική διαμάχη. Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσει. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποια δέσμευση από τους μετόχους για την τελική έκβαση. Πως μπορεί να δεσμευτεί κάποιος αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση; Το τρίτο ήταν το θέμα της εγγυητικής που δεν λήγει σε μια μέρα. Πήγα στην τράπεζα, μου είπαν σας γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να γίνετε διοίκηση. Εμπιστεύσου όλους εμάς. Τέταρτο ήταν το θέμα της καρτέλας, τα χρήματα της οποίας ζητήθηκαν. Σου είπα ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και δεν περίμενα να το ζητούσες. Και το θέμα Χατζηβρέττα θα το λύσουμε. Πρέπει όμως η διοίκηση να αποκτήσει μια οντότητα. Κωλυσιεργούν τα πράγματα και βλέπω ότι είμαστε ήξεις αφίξεις. Πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δείξε εμπιστοσύνη, είμαστε όλοι Αρειανοί. Δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σου. Δεν είμαστε κανίβαλοι!”.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης απάντησε άμεσα στα όσα είπε ο Αρβανίτης: “Ο Δαμιανίδης πάλεψε 12 χρόνια και δεν ήταν πρόεδρος επειδή το ήθελε. Η καρτέλα ήταν το τελευταίο που συζητήθηκε. Όσο για το αν ζήτησα τα λεφτά, τα ζήτησα γιατί έχω ζητήσει δανεικά λεφτά από Αρειανούς για να πάει η ομάδα προετοιμασία, για να παίξει. Είναι χρήματα που είναι δανεικά. Τα δεδουλευμένα ουδέποτε τα ζήτησα… Η καρτέλα είναι το τελευταίο που ζητήθηκε. Αυτά τα χρήματα δεν μου ανήκουν”.

Στη συνέχεια ανέλυσε ορισμένα οικονομικά στοιχεία, διάβαζε το ποσό με το οποίο υπήρχε “άνοιγμα” στην ΚΑΕ κάθε χρόνο και κατέληξε: “και την υπογραφή μου έχω βάλει και δεν διοικούσα μόνος μου… Δεν είναι τα χρέη 5,2 εκατ. ευρώ, ούτε ο ορκωτός, ούτε οι ισολογισμοί βγάζουν αυτό το άνοιγμα. Ο ορκωτός δεν έχει βρει κάτι επιλήψιμο διαχειριστικά. Όσον αφορά τον Λευτέρη (Αρβανίτη), έγινε η συνέλευση, κρατήθηκαν πρακτικά και λέει “οι μέτοχοι δεσμεύτηκαν με την ενημέρωση που τους έχει γίνει, συμφώνησαν ότι δεν προέκυψε κάτι μεμπτό. Τέθηκε αυτό το θέμα (της καρτέλας) τελευταίο. Υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρά, δεν είναι εύκολο πράγμα και με τη κατάσταση στο μπάσκετ να μπορέσεις να ελιχθείς. Αλλά να φύγει ο Δαμιανίδης και κερατάς και δαρμένος δεν πάει άλλο… Αξίζει τον κόπο αυτή η οικογένεια που γεννήθηκες, ανδρώθηκες, αξίζεις να έχεις αυτή τη συμπεριφορά μετά από μια παρουσία 12 ετών. Τα τεχνάσματα και όλα τα άλλα είναι κάτι που με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ότι έχει να κάνει με το καλό του Άρη το έχω υποστηρίξει”.

To Top