Η αθέατη πλευρά του «καλού στρατιώτη» Νίκου Πασσιαλή

Αθόρυβος, εργατικός, ουσιαστικός. Και πάντα πιστός «στρατιώτης». Α, και να μην το ξεχάσουμε: και πρωταθλητής! Ο Νίκος Πασσιαλής ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο του Άρη ως πρώτος προπονητής με υπηρεσιακό χαρακτήρα, έχοντας δίπλα του τον Μίχαλ Πρόμπιερζ και το PRESSARIS λίγες ώρες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης ενάντια στον Ολυμπιακό, σκιαγραφεί το προφίλ του αήττητου προπονητή των ακαδημιών του Άρη, προσπαθώντας να αναλύσει τον τρόπο σκέψης, την τακτική, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Το βάπτισμα του πυρός για τον Νίκο Πασσιαλή πάρθηκε πριν από μια πενταετία, όταν στις 14/01/2007 στην εκτός έδρας αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική κόντρα στην Κέρκυρα(1-1), κλήθηκε να «σταθεί στο τιμόνι» του Άρη, έπειτα από την αποχώρηση του Γκιγιέρμο Όγιος και πριν την επικείμενη έλευση του Κίκε Ερνάντεθ.

Μερικά χρόνια αργότερα, και ύστερα από την λύση της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη, λόγω της αρνητικής εικόνας της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο τεχνικός της Κ-20 αναλαμβάνει εκ νέου χρέη υπηρεσιακού προπονητή και καλείται να παρατάξει ο ίδιος την Α’ ομάδα το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Πασσιαλής, χαρακτηρίζεται από όλους όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του ως ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ψύχραιμος  που δεν του αρέσει να λέει πολλά λόγια. Χαρακτηριστική είναι η τακτική που ακολουθεί μετά από  κάθε νίκη της ομάδας του, καθώς σπεύδει μεν να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του, ωστόσο δεν παύει να τους επισημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται, αλλά αντίθετα να κοιτάζουν συνέχεια το επόμενο παιχνίδι.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής , γνωρίζει πολύ καλά το επίπεδο των παικτών του και δε δίνει σημασία στον αντίπαλο με τον οποίο αναμετρώνται, αλλά στον αντίποδα επικεντρώνεται μόνο στην ομάδα του, από την οποία πάντα ζητά να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ως προπονητής, επιβραβεύει πάντα το καλό, ενώ φροντίζει να ενθαρρύνει συνεχώς τους ποδοσφαιριστές του ανεβάζοντάς τους το ηθικό. «Δεν κάνει τίποτα το ξεχωριστό, αλλά αυτό που πρέπει. Μας λέει αυτά που θέλει και πρέπει να κάνουμε, και κυρίως δε μας μεταφέρει άγχος» σχολιάζουν μεταξύ τους στις συζητήσεις τους οι νεαροί παίκτες της Κ-20.

«Μας εξηγεί τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, καθώς και το πώς πρέπει να αντιδράσουμε για να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γκολ. Όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ αντικαθιστά κάποιους παίκτες για να περάσει στο  παιχνίδι ή έναν επιθετικό ή έναν κεντρώο ώστε να έρθει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το γκολ», συμπληρώνουν… σκιαγραφώντας τον Νίκο Πασσιαλή.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι ο Πασσιαλής θα έχει στον πλευρό του σήμερα τον Μίχαλ Πρόμπιερζ. Ο Πολωνός από τις πρώτες ώρες που βρέθηκε στην ομάδα, μίλησε αρκετά με τον Πασσιαλή, ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι σκέψεις του για την ενδεκάδα και σήμερα στο ξενοδοχείο και αφού  παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια του Άρη θα κάνει τις δικές του πρώτες παρεμβάσεις, με στόχο πάντα, να παρουσιαστούν πανέτοιμοι οι κιτρινόμαυροι στο μεγάλο ραντεβού.

To Top