Πέντε «δράστες» δείχνουν τον δρόμο! (video)

Τα τελευταία τρία χρόνια πριν την περυσινή ήττα, ο Άρης βρέθηκε σε δεινή θέση και πάλι κι αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, ψάχνοντας ουσιαστικά έναν τρόπο να γιατρέψει τις πληγές του. Πριν δηλαδή την περυσινή εις βάρος του ανατροπή, έπαιξε ουσιαστικά δύο φορές «με το μαχαίρι στο λαιμό» και βγήκε αλώβητος και τις δύο. Από αυτά τα δύο παιχνίδια ξεχώρισε μια πεντάδα παικτών οι οποίοι ήταν ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές αυτών των αναμετρήσεων. Σηφάκης, Χαβίτο, Κάμπορα, Πρίττας, Τζόνσον. Το PRESSARIS θυμάται…

Τη σεζόν 2008 – 2009 και για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, οι “κίτρινοι” με προπονητή τον Κίκε Ερνάντεθ και προερχόμενοι από την ήττα στη Νέα Σμύρνη με 2-1 από τον Πανιώνιο, υποδέχονταν τον Ολυμπιακό. Όλα συνηγορούσαν υπέρ των “ερυθρολεύκων”, μιας και ο Άρης είχε μία μέτρια παρουσία με κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Τον ακολουθούσε κι ο αποκλεισμός από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα και η ομάδα έψαχνε άμεσα μία νίκη αναπτέρωσης ηθικού.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το οποίο κόχλαζε, ο Άρης με κεφαλιά του Χαβίτο στο 18′ έπειτα από τη σέντρα ακριβίας του Κόκε πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Μία μέρα που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα την αναπολεί, αφού πλέον βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο και ουσιαστικά στα αζήτητα. Βέβαια πέρα από τον Χαβίτο πολύ σημαντική μέρα ήταν και για τον Μιχάλη Σηφάκη. Ο Κρητικός γκολκίπερ έπαιξε κόντρα στην πρώην ομάδα του και ουσιαστικά ήταν η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση. Μία εμφάνιση η οποία συνοδεύτηκε με εντυπωσιακές αποκρούσεις κι έβαλε τον Σηφάκη σε θέση ισχύος όσον αφορά την ανοδική του πορεία. Μάλιστα αίσθηση είχε προκαλέσει και η δήλωση του Ντιντιέ Ντομί, ο οποίος τρεις μέρες πριν είχε αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ στο «Αλί Σαμί Γεν» με αντίπαλο τη Γαλατάσαράι και δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη: «Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Κυριολεκτικά νόμιζες ότι ο κόσμος ήταν μέσα στο γήπεδο και θα σε πιάσει»!

Μία χρονιά μετά οι “κίτρινοι” με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο τους κι ενώ μία εβδομάδα πριν είχαν ηττηθεί στο Χαριλάου με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, φιλοξενούσαν τον Ολυμπιακό, για τη 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας. Οι “κίτρινοι” είχαν πατήσει αγωνιστικά τον αντίπαλό τους όμως η μπάλα μέσα δεν έλεγε να μπει. Ο Παμπορίδης στο 65′ δεν είδε την κίνηση… βόλεϊ του Ντουντού στο φάουλ του Νέτο και είπε «παίζετε» μην καταλογίζοντας το καταφανέστατο πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Σάκης Πρίττας πάλεψε και με μία προβολή έδωσε δώρο το 1-0 στον Χαβιέρ Κάμπορα χαρίζοντας στον Άρη μία σπουδαία νίκη. Μία νίκη με την οποία σηματοδοτήθηκε και η αγωνιστική ανάκαμψη του Πρίττα, τον οποίο ο Κούπερ επέλεξε να αγωνιστεί, όντας ουσιαστικά τριτοτέταρτη λύση στο ρόστερ της ομάδας. Έκτοτε ο αρχηγός του Άρη πλέον, έγινε βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της ομάδας, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος! Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς και την εκτελεστική δυνατότητα του Χαβιέρ Κάμπορα, ο οποίος σφράγισε την τελευταία νίκη του Άρη σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από δυο χρόνια, όχι βέβαια το μοναδικό ντέρμπι στο οποίο ο Αργεντινός είχε αφήσει το στίγμα του.

Υπάρχει φυσικά και η μεγάλη νίκη στα πλέι οφ εκείνης της χρονιάς με 2-0 με δυο σπουδαία γκολ του Έντι Τζόνσον, του αμερικάνου επιθετικού, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι στην εξάμηνη παρουσία του στους κίτρινους. 

Για να θυμόμαστε…

 

{youtube}3QjtIWvJCMw |600|450|1{/youtube}

 

To Top