Η αθέατη πλευρά του… πολυσυλλεκτικού συμβουλίου: 2 μέρες, 9 ώρες, πολλές ζυμώσεις, ένας δρόμος: ενότητα και λύσεις

Ήταν πράγματι το πλέον περιπετειώδες, το πιο μακρύ σε χρονική διάρκεια και ίσως το πιο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη, αυτό της συγκρότησης νέου δ.σ. στο φορέα.

Κράτησε… δυο μέρες, εννιά ώρες, είχε πολλές ζυμώσεις και διαφορετικές απόψεις, όμως ένας είναι ο δρόμος που πρέπει να καταλήξει: ενότητα και λύσεις.

Η πρώτη εξάωρη διαδικασία!

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης και δεν τελείωσε ποτέ! Διακόπηκε στις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε την Πέμπτη!

Το κυρίαρχο θέμα ήταν η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου και η ανάδειξη νέου προέδρου. Αυτό δεν έγινε χθες. Τελικά παρουσιάστηκαν τρεις υποψηφιότητες, μια και ο αρχικά φερόμενος ως υποψήφιος πρόεδρος, ο Νικήτας Ματθαίου αποφάσισε να παραμείνει ως απλό μέλος. Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι ήταν: Άγγελος Γρόλλιος, Τάσος Δεσύπρης, Λάμπρος Σκόρδας.

Αρχικά υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των επτά μελών, τόσο σε ότι αφορά τις τρεις υποψηφιότητες για τον πρόεδρο, όσο και για άλλα ζητήματα.

Τα άλλα τέσσερα μέλη, όπως είναι γνωστό είναι οι: Νικήτας, Ματθαίου, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Αριστοτέλης Ναούμ, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης.

Ένα από τα βασικά που προκάλεσαν μεγάλη ένταση ήταν το άρθρο 99, αλλά και ο έλεγχος στην ΠΑΕ. Ο Λάμπρος Σκόρδας εμφανίστηκε να προτρέπει για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, κάτι για το οποίο εκφράστηκαν και αντίθετες απόψεις.

Η ώρα περνούσε και φτάσαμε μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα. Λόγω του προχωρημένου της ώρας η συνεδρίαση διεκόπη. «Δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να συνεχίσουμε», όπως έλεγαν μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

 Το… δεύτερο ημίχρονο

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε την Πέμπτη στις 8μ.μ. Ένας από τους πρώτους που έφτασε στο Κλεάνθης  ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης που σχολίασε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν διαφωνίες αλλά αυτό είναι λογικό. Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της συνεδρίασης». Τελικά η συνεδρίαση κράτησε περίπου τρεις ώρες.

Αυτή τη φορά το παρών έδωσαν ο δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος λογιστηρίου Μπάμπης Κωτσιόπουλος.

To νέο συμβούλιο

Στις 22:55 ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ:

Πρόεδρος: Άγγελος Γρόλλιος

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ζουμπουρίδης

Ταμείας: Αριστοτέλης Ναούμ

Γεν. Γραμματέας: Τάσος Δεσύπρης

Λίγα λεπτά το μέλος του νέου εφταμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΚΜΑ, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης τόνισε: «Συζητήσαμε για πολλά πράγματα και καταλήξαμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι αποδεκτό από όλους. Από αύριο κιόλας ξεκινάμε δουλειά».

Από το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, ο φορέας έχει νέο διοικητικό συμβούλιο. Πολυσυλλεκτικό σίγουρα, αλλά με μια σημαντική ευθύνη στις πλάτες του.

Επί της ουσίας, και οι επτά έχουν μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν πράξη αυτό που περιμένει ο κόσμος, όπως έδειξε και η ψήφος του απλού φίλαθλου: να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά, να λειτουργήσουν ως μια «ομάδα», ένα «σώμα» και όχι ως ομάδες μέσα σε ένα συμβούλιο και να δώσουν το «φιλί της ζωής» στο ίδιο το δημιούργημά τους, την ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει και δεν έχουν το δικαίωμα να απολέσουν. Ενωμένοι πραγματικά για το κοινό καλό του συλλόγου, άρα και των ίδιων.

 

 

To Top