Η Αθήνα έδωσε εντολή να πληρωθεί η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται δύο αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για να γίνει η πληρωμή. “Η εντολή για την πληρωμή του ΔΝΤ έχει εκτελεστεί”, δηλώνει ανώτατος αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ στο Reuters.

Δεδομένης της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, αφού έχει κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν τελικά η χώρα μας θα καταφέρει να πληρώσει τα χρήματα στο ΔΝΤ.

Το κλίμα επιδείνωσαν και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα ότι μπροστά στην πληρωμή των χρεών στους δανειστές ή στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση θα επιλέξει τον δεύτερο δρόμο.

Τελικά, η κυβέρνηση επέλεξε να καταβάλει τα χρήματα στο ΔΝΤ, και μάλιστα ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Αυτή η κίνηση ερμηνεύεται ως ένδειξη καλής θέλησης από την πλευρά της Ελλάδας προς τους εταίρους, με στόχο να αποσπάσει ίσως μία θετική δήλωση προόδου στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση.

πηγή: newsit.gr

To Top