ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ανάλυση της Λάρισας από τον Άρη: Ρόστερ και στατιστικά

Ο Άρης σκιαγράφησε το προφίλ της σημερινής του αντιπάλου, Λάρισας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναφέρεται σχετικά: «Ο ΑΡΗΣ δίνει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην EKO Basket League, αντιμετωπίζοντας σήμερα (13/10, 18:00, ERTSPORTS) τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League.

Η θεσσαλική ομάδα βρέθηκε στην Α1, μέσω wild card και αποτελεί τη συνέχεια του Ερμή Αγιάς, που ιδρύθηκε το 1984 και πέρυσι τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος της Α2, με ρεκόρ 17-13. Είναι η πέμπτη ομάδα της Λάρισας, που συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, μετά τους Γ.Σ.Λ., Ολύμπια, Α.Ε.Λ., Γ.Σ./Ολύμπια και Γ.Σ./Φάρο.

Οι Λαρισαίοι προέρχονται από δυο ήττες στο πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα εντός έδρας από τον Προμηθέα με 69-96 και την περασμένη βδομάδα, στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 87-61.

Στο ρόστερ της Λάρισας υπάρχουν έξι ξένοι και άλλοι τόσοι Έλληνες. Πιο γνωστός παίκτης της είναι ο Αμερικανός guard Scottie Reynolds (32, 1,88), ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες, όπως η Besiktas, η Zenit, η Brindisi κ.α.. Ο Reynolds σημειώνει 11,5 πόντους, κατά μέσο όρο στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Πρώτος σκόρερ των Λαρισαίων είναι ο Καναδός, επίσης περιφερειακός, Johnny Berhanemeskel (27, 1,88) με 16 πόντους, ανά ματς. Μέσα στη ρακέτα ξεχωρίζει ο Terel Parks (28, 2,04), ο οποίος πέρυσι έπαιξε στον Προμηθέα και έχει 12,5 πόντους και 7 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο. Με τους «κίτρινους» θα κάνει σήμερα (13/10) ντεμπούτο ο Darnell Harris (27, 2,03), που την περυσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου. Ο Αμερικανός power forward αντικατέστησε τον Justin Baker (30, 2,03).

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες παίκτες, ξεχωρίζει ο Νώντας Παπαντωνίου (29, 1,90).

Προπονητής της Λάρισας είναι ο 58χρονος Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ομάδων της Α1».

To Top