ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έτσι αναλύεται το σερί του Άρη: Πρώτα η πάσα, πρώτα καλός συμπαίκτης και όλα γίνονται απλά…

Ο Άρης έφτασε αισίως τις έξι σερί νίκες και τις έχει πετύχει με πολύ πειστικό τρόπο ως προς την βελτίωσή του μέσα στο παρκέ και τον συνδυασμό ουσίας και θεάματος. Τα βασικά συστατικά της βελτίωσης είναι η καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και η συνέπεια στην άμυνα.

Οι νίκες του Άρη στο σερί των έξι αγώνων έρχονται με διαφορά 18,5 πόντων κατά μέσο όρο και είναι όλες διψήφιες, άρα με σχετική άνεση:

+24 τον Κολοσσό

+18 τους Έλιος Σανς

+13 την Κύμη

+14 τους Μπέαρς

+15 τον Απόλλωνα

+27 τη Ναχαρίγια

Οι κίτρινοι σκοράρουν 82,8 πόντους ανά αγώνα σε αυτό το σερί και υποχρεώνουν τον αντίπαλό τους να πετυχαίνει μόλις 64,3 πόντους, κάνοντας κατά μέσο ότο 17,5 λάθη.

Επιθετικά, ο Άρης πήρε και χθες σκορ από δέκα παίκτες. Χρησιμοποιήθηκαν 11 συνολικά, ο Δημήτρης Φλιώνης δεν πήρε καν προσπάθεια στό χρόνο που έπαιξε.

Τα περισσότερα σουτ που έκανε παίκτης του Άρη χθες ήταν 9, ο Ντέβιν Μαρμπλ, άλλη μια απόδειξη ότι η μπάλα μοιράζεται σωστά, συμμετέχουν όλοι στο παιχνίδι.

29 εύστοχα σουτ με 17 ασίστ κατά μέσο όρο στο σερί!

Ο Άρης στο σερί των έξι νικών του μέσα από την σωστή κυκλοφορία της μπάλας έχει καταφέρει κάτι που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο – αν όχι εντυπωσιακό. Κατά μέσο όρο σκοράρει 29 καλάθια εντός παιδιάς, εκ των οποίων τα 17 προέρχονται από ασίστ, δεν είναι προσωπική ενέργεια, άρα συνεργασία.

Μέσα από αυτή την αλλαγή στον τρόπο που δομεί το παιχνίδι του ο Άρης, βελτιώθηκαν και τα ποσοστά του:

Εντός παιδιάς: 52% (174/334)

Δίποντα: 58,3% (115/197)

Τρίποντα: 43% (59/137)

Όσο σύνθετο είναι το μπάσκετ σαν άθλημα, άλλο τόσο απλό μπορεί να γίνει, αν όλοι σκέφτονται πρώτα την πάσα και είναι πρώτα καλοί συμπαίκτες και μετά καλοί παίκτες. Όσο θα συμβαίνει αυτό, ο Άρης θα ξεδιπλώνει στο παρκέ την ποιότητά του και θα μαζεύει νίκες.

To Top