ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αναγέννηση του Άρη και η επιστροφή του Γρηγοριάδη

Η ανάδειξη του Άρη σε πολυνίκη σύλλογο κεντροδυτικής Μακεδονίας στους θερινούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών ήταν μία ακόμα απόδειξη της «ανάστασης» του κολυμβητικού τμήματος των «κίτρινων».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα aquaplanet.gr “η πορεία που διαγράφει το κολυμβητικό τμήμα του Άρη την τελευταία τριετία είναι άξια θαυμασμού. Από την απαξίωση στην οποία βρέθηκε το τμήμα, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον λόγω των τεράστιων προβλημάτων της ΠΑΕ και του ΑΣ Άρης, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει την ανιούσα. Αυτό βέβαια δεν έγινε κατά τύχη. Η τύχη για τον κολυμβητικό τμήμα του ιστορικού συλλόγου, ήταν ότι αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό άνθρωποι που είχαν την ικανότητα και τη φιλοδοξία να φέρουν την κολύμβηση του Άρη ψηλά.
Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβαν το τμήμα τέσσερις άνθρωποι. Με μπροστάρη τον Τάσο Αναστασιάδη, νυν έφορο του τμήματος και συνοδοιπόρους τον Μίλτο Ζορπίδη, τον Κυριάκο Κεχαγιά και τον Μιχάλη Ιωάννου, έχουν πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο. Αυτά έχουν φυσικά αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

«Τον Οκτώβριο του 2013 αναλάβαμε τη διαχείριση του κολυμβητικού τμήματος. Η κατάσταση που βρήκαμε από προπονητικής πλευράς ήταν πολύ καλή, από επίπεδο αθλητών και χρεών όμως ήταν τραγική. Η αγωνιστική ομάδα είχε 50 αθλητές και η προαγωνιστική 65, ενώ είχαν φύγει όλοι οι καλοί αθλητές μας, μεταξύ των οποίων ο Άρης Γρηγοριάδης, η Μαρία Μιχαλάκα και η Μαρία Τσανγκ. Στους προπονητές μας οφείλονταν 3-5 μισθοί, ενώ τα χρέη του τμήματος ήταν 22.000-25.000 ευρώ», τόνισε στο Aquplanet ο Τάσος Αναστασιάδης, περιγράφοντας εν συντομία την κατάσταση στην οποία παρέλαβαν το τμήμα.

«Ο πρώτος στόχος που θέσαμε ήταν η εξυγίανση της ομάδας. Αποφασίσαμε να ρίξουμε το βάρος στις ακαδημίες και να ξεκινήσουμε από την αρχή το ‘χτίσιμο’ του Άρη. Αυτό είχε κόστος βέβαια για την αγωνιστική ομάδα, καθώς σήμαινε ότι στην όπεν δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που έπρεπε σαν Άρης για μία διετία-τριετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη σεζόν, στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών το 2014, κατακτήσαμε μόλις ένα μετάλλιο», συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης και αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις που έγιναν, είπε: «Το προπονητικό τιμ έμεινε και ενισχύθηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, αφού ρίξαμε το βάρος στην προαγωνιστική κατηγορία, την πρώτη χρονιά να βγούμε πολυνίκης σύλλογος στους θερινούς αγώνες των προαγωνιστικών, κατεβάζοντας 78 αθλητές. Τη δεύτερη σεζόν, πέρσι, καταφέραμε μία αναπάντεχη επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων ΑΒ στην Πάτρα, να πάρουμε την πρώτη θέση πανελληνίως στις παγκορασίδες ΑΒ (13-14 ετών). Φέτος, μετά από 2.5 χρόνια, θα κατεβάσουμε 18 αθλητές στην όπεν, 105 στα age group και κατεβάσαμε 106 στα προαγωνιστικά. Είχαμε δηλαδή αύξηση 80% σε αθλητές».

Σε όλο αυτό το διάστημα, άπαντες πληρωμένοι, ενώ οι αθλητές έχουν αυτά που πρέπει για να δουλεύουν σωστά. «Τα αυτονόητα» σπεύδει να επισημάνει ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος του Άρη, τα οποία όμως οι αθλητές του είχαν στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια. «Εμείς σαν διοίκηση φροντίσαμε για τα αυτονόητα. Να ντύνουμε τους αθλητές, να κάνουν τις προετοιμασίες που πρέπει, να υπάρχει παρουσία φυσικοθεραπευτή στις αποστολές και γενικά να τους παρέχουμε τις συνθήκες που πρέπει να μπορούν να δουλεύουν σωστά και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους».

Στόχοι τίθενται συνεχώς και είναι διαρκώς υψηλότεροι. «Ο στόχος που έχουμε θέσει σαν διοίκηση είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος age group τη σεζόν 2017-18 και ήδη έχουν γίνει οι κινήσεις για τη στελέχωση του τμήματος από τώρα», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης. Όσο για την κατάσταση του τμήματος στο οικονομικό κομμάτι; «Η οικονομική εξυγίανση είναι δεδομένη στο κολυμβητικό τμήμα του Άρη και για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε η διοίκηση να δαπανήσει χρήμα και χρόνο, χωρίς να ζητήσει κανείς το παραμικρό για ανταπόδοση. Άλλωστε με αυτή την προοπτική ξεκίνησε η διοίκηση».

Ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος προανήγγειλε και μία μεγάλη επιστροφή. Η «ναυαρχίδα» του συλλόγου, ο Άρης Γρηγοριάδης, βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στο σύλλογο που τον ανέδειξε και τον οποίο άλλωστε ο ίδιος αγαπάει. «Η επιστροφή του Άρη Γρηγοριάδη ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει και σε αυτό βρήκαμε συμπαραστάτες τόσο τη διοίκηση του ΑΣ Άρης (για τη διεκπεραίωση παλιών οφειλών, που αποτέλεσαν και την αιτία φυγής του παγκόσμιου πρωταθλητή) όσο και τον ίδιο τον αθλητή, που μας έδωσε την υπόσχεση ότι θα γυρίσει. Εμείς σαν διοίκηση του κολυμβητικού τμήματος θα τηρήσουμε την υπόσχεση ώστε να τελειώσει την καριέρα του στον Άρη. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι σε πρωταθλήματα που βαθμολογούνται δεν έχει αγωνιστεί από τότε που έφυγε από τον Άρη, γιατί δεν ήθελε να κολυμπήσει με το σκουφάκι άλλης ομάδας. Γι΄αυτό το λόγο και μόνο του αξίζουν συγχαρητήρια».

Κλείνοντας, ο Τάσος Αναστασιάδης θέλησε να ευχαριστήσει όσους συμπαρίστανται σε αυτή την προσπάθεια. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, που αυτά τα 2.5 χρόνια μας στάθηκαν και το μόνο που μπορώ να πω εκπροσωπώντας τη διοίκηση του τμήματος είναι ότι θα είμαι κοντά τους και θα προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες για τα παιδιά τους και για την ομάδα του Άρη. Να ευχαριστήσω επίσης τους προπονητές μου, Τάσο Παπαδόπουλο, Γιώργο Μαυρίδη, Κατερίνα Μπλιάμου, Δημήτρη Μυλώση, Κυριάκο Παπαεμμανουήλ, Ζωή Μπαζούκα, Κώστα Χατζηπέτρου και Ηλία Ουζούνη».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή των ανθρώπων του κολυμβητηρίου στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς «από φέτος μας τροφοδοτεί με παιδιά. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν μας είχε δώσει ούτε έναν αθλητή. Φέτος η δουλειά που γίνεται είναι οργανωμένη και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους προπονητές όσο και σε αυτούς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του κολυμβητηρίου».

To Top