ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ανανέωση του Ιντέγε, το εξωτερικό και ο ειδικός ρόλος του Καρυπίδη…

Στον Άρη υπάρχουν προτεραιότητες όσον αφορά το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να δέχονται επίσημες προτάσεις για να παραμείνουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Η λίστα τη δεδομένη χρονική περίοδο περιλαμβάνει έξι ονόματα ποδοσφαιριστών. Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέ Ματίγια και Μιχάι Κόρχουτ είναι στην κορυφή αυτής, Ντάνιελ Λάρσον και Χουλιάν Κουέστα ακολουθούν και υπό προϋποθέσεις το όνομα του Μπράουν Ιντέγε.

Από τις έξι αυτές περιπτώσεις, αυτή που έχει τις λιγότερες πιθανότητες, ίσως και με διαφορά, είναι του Νιγηριανού επιθετικού. Ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς πολλά θα παίξουν τον ρόλο τους για το αν θα συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης ή όχι με τον Άρη.

Ο 31χρονος φορ είχε φέτος το μεγαλύτερο συμβόλαιο, χρήματα τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί η ομάδα να του προσφέρει και για την επόμενη σεζόν. Οι ιθύνοντες των “κιτρινόμαυρων” έχουν ως πλαφόν τα 300.000 ευρώ (μαζί με μπόνους επίτευξης στόχων) για τα συμβόλαια της νέας σεζόν και οι απολαβές του Νιγηριανού ξεπερνούσαν φέτος τα 500.000 ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στο αν θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παραμονής του στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη θα παίξει το ενδιαφέρον που θα έχει από το εξωτερικό. Εφόσον υπάρξει ομάδα που ενδιαφερθεί για τον ίδιο από κάποιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τότε προτεραιότητα για τον Μπράουν Ιντέγε θα αποκτήσει η προοπτική να αγωνιστεί κάπου καλύτερα απ΄ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο σενάριο που αυτή η πρόταση δεν φτάσει ποτέ ή φτάσει αλλά δεν τον ικανοποιήσει, τότε και μόνο μπορεί να μπει “σφήνα” ο Άρης και συγκεκριμένα ο Θοδωρής Καρυπίδης με πρόταση ανανέωσης από τους “κιτρινόμαυρους”, εφόσον παρθεί τέτοια τελική απόφαση με τον Άγγελο Χαριστέα.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, άλλωστε, ήταν αυτός που τον έπεισε πέρσι το καλοκαίρι να φορέσει τα “κιτρινόμαυρα” και για χάρη του πραγματοποίησε την οικονομική υπέρβαση, ώστε να τον “ψήσει” να έρθει στην Θεσσαλονίκη.

Επομένως, θα είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει εκ νέου τις συζητήσεις. Και αυτή τη φορά το έργο του θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να τον πείσει και για μείωση απολαβών…

 

To Top