ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανατρεπτική ανάλυση του Αντώνη Πακαλίδη: Ο Άρης «φωνάζει» χωρίς να μιλάει!

Το μεταγραφικό τσουνάμι του ΑΡΗ φέτος έχει κάνει μεγάλη εντύπωση εντός και εκτός συνόρων. Η ποιότητα των μεταγραφών του είναι μακράν η καλύτερη , σε σύγκριση με το παρελθόν. Πλέον έχει «αναγκάσει» πολλούς να ασχοληθούν με την φετινή ομάδα.

Οι σχολιασμοί όλων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ΑΡΗΣ φέτος έχει να δώσει πολλά στο πρωτάθλημα αρχικά, αν με το καλό βρεθεί στους ομίλους του Conference, στην Ευρώπη. Δημιουργείται η δυναμική για κάτι διαφορετικό. Γίνεται υπολογίσιμος αντίπαλος και είναι η ευκαιρία να γίνει του «Κλ. Βικελίδης» το φόβητρο που όλοι θέλουμε, για τους αντιπάλους.

– Ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν , είναι και θα είναι η κολώνα που θα κρατάει το οικοδόμημα όρθιο. Το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, στα εύκολα και τα δύσκολα. Φέτος ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια όλων μας μια άλλη ιστορία. Μια άλλη εκδοχή του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ. Αυτού που αποδεσμεύει,  πουλάει αλλά  αναπληρώνει όλα τα κενά, με καλύτερους  παίκτες, με παραστάσεις δυνατών πρωταθλημάτων, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Βάζει στη φαρέτρα του προπονητή «φαρμακερά βέλη» και χωρίς να μιλάει , δείχνει τους στόχους του. Αυτός ο κόσμος , αυτός ο υπέροχος κιτρινόμαυρος λαός, βλέπει να αλλάζει η νοοτροπία της ομάδας. Να γίνεται πιο διεκδικητική, πιο σκληρή, απαιτητική. Είναι η ώρα που ο αρειανός θα πρέπει να ακολουθήσει την ομάδα σ’ αυτή την αλλαγή. Να πάρει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται και να βάλει στην καθημερινότητα του.

Να στηρίξει και να διαφημίσει αυτό που γίνεται στον οργανισμό ΑΡΗΣ. Γιατί το βλέπουν όλοι και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ομάδα που δημιουργείται. Ο φίλαθλος του ΑΡΗ δεν περιμένει τον από μηχανής θεό για να τον σώσει. Υποστηρίζει ήδη ένα θεό. Τον θεό του Πολέμου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον ανεβάσει ψηλά,  να τον αναδείξει, εκεί που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν περισσότερα ερείσματα. Αυτός ο ΑΡΗΣ θέλει να έχει όλους εμάς διπλά, κοντά του , στήριγμα με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας βασικός τρόπος είναι να έχουμε το γήπεδο πάντα γεμάτο. Δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος. Παίζει ο ΑΡΗΣ και αυτό αρκεί να είμαστε όλοι εκεί.

– Οι στόχοι του ΑΡΗ εκ των πραγμάτων είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και η Ευρώπη. Δεν κρύβομαι πίσω από κανένα δάκτυλο πλέον. Η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει τα πάντα. Λείπουν ένα-δύο παίκτες ακόμα και το ρόστερ θα είναι πλήρες. Θεωρώ ότι μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος θα γίνουν κι αυτές. Όπως επίσης θεωρώ ότι κάποιος ή κάποιοι θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα. Είτε δανεικοί είτε με μεταγραφή.

Καλώς να γίνει. Ο ΑΡΗΣ φαίνεται να έχει βρει δρόμο σε πόρτες που μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι, «αγοράζω-πουλάω και γίνομαι καλύτερος». Νόμος του εμπορίου άλλωστε. Οπότε η συζήτηση περί μεταγραφών θα κρατήσει ακόμα για καιρό. Το μόνο μήνυμα που στέλνω , πιστεύω ότι εκφράζω πολλούς συναρειανούς, είναι να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός και βρεθούμε στον αέρα. Just saying που λένε αλλού. Βέβαια κάθε επιτυχία στόχου προσθέτει ευρώ στα ταμεία οπότε ονειρευόμαστε για τα καλύτερα. Ποδοσφαιρικά και οικονομικά.

–  Οι υποχρεώσεις του ΑΡΗ μεγαλώνουν χωρίς να υπάρχει όριο για το που μπορεί να φτάσει. Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στην Ευρώπη. Περάσαμε την Γκόμελ, μόνο αν δεν κατεβεί η ομάδα στο γήπεδο θα αποκλειστεί, έρχεται ένα καλύτερος αντίπαλος , από το Ισραήλ. Δεν την έχω δει τη Μακάμπι για να ξέρω πόσο δυνατή ομάδα είναι, απλώς διάβασα τα γραφόμενα. Λοιπόν για να ξηγηθούμε.

Μπορεί να είναι ότι γράφουν όλοι, ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος. Τελεία και παύλα. Θέλει συγκέντρωση, δύναμη , τύχη για να κερδίσουμε , το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε. Θέλω η ομάδα να παίξει την πρόκριση της στους ομίλους  στο τελευταίο αγώνα τον play offs.Γιατί «όταν παίζεις , όλα παίζονται». Αυτό περιμένω από τον ΑΡΗ μου. Να κερδίζει και να προχωρά.

-Ο φετινός δρόμος που πήρε η ομάδα δεν έχει επιστροφή. Ομάδα και κόσμος πρέπει να φτάσουμε ψηλά. Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Για να αντικρίσουμε τους υπόλοιπους από θέση ισχύος και να καταλάβουμε πόσο μικροί είναι μπροστά στο δικό μας μεγαλείο. Ο ΑΡΗΣ τα θέλει όλα και θα τα διεκδικήσει όλα. Είναι υπόσχεση και υπογραφή σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να εκφράσει το αντίθετο. Πάντα ποδοσφαιρικά.

To Top