Λάσο: Οι Βάσκοι των θέλουν στην εθνική ομάδα τους

Ο Πάμπλο Λάσο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης όμως έχει την εμπιστοσύνη του προέδρου της Ομοσπονδίας Μπάσκετ των Βάσκων κι εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει να είναι προπονητής της εθνικής ομάδας τους.

Ο Πάμπλο Λάσο γεννήθηκε το 1967 στη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων κι ανέκαθεν διατηρούσε καλές σχέσεις με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της αυτόνομης κοινότητας στον ισπανικό βορρά.

Τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Βάσκων, κοουτσάροντας σε αρκετούς φιλικούς αγώνες το διάστημα που δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πλέον δεν έχει ομάδα έπειτα από την αποχώρησή του από τη «Βασίλισσα» και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βάσκων, Λουίς Μαρί Σαουτού εξήγησε πως εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει να κοουτσάρει την εθνική.

«Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ακόμα μαζί του, όμως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κι εγώ προσωπικά θα θέλαμε να συνεχίσει να είναι προπονητής. Αφήνουμε την απόφαση σε αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην AS.

To Top