ΜΠΑΣΚΕΤ

Η απίστευτη ιστορία ζωής του Λάκι (όνομα και πράμα…) Τζόουνς που παίζει σήμερα κόντρα στον Άρη!

Αντίπαλος του Άρη σήμερα στο Αλεξάνδρειο θα είναι ένας Αμερικανός ονόματι Λάκι Τζόουνς. Και δεν τον λένε τυχαία Λάκι (Lucky) γιατί υπήρξε όντως πολύ τυχερός από τις πρώτες… ώρες της ζωής του. 

Το πραγματικό όνομα του Τζόουνς, 24χρονου φόργουορντ του Προμηθέα Πατρών, είναι Λούσιους. Το Λάκι δόθηκε απολύτως δικαιολογημένα από τους γονείς του, διότι κινδυνεύσαν να τον χάσουν λίγο μετά την γέννησή του.

Η μητέρα του Βίκυ είχε αποβάλλει δύο φορές. Όταν γεννήθηκε ο Λούσιους υπήρξαν χαμόγελα και συγκίνηση. Πολύ γρήγορα, όμως, αυτά τα συναισθήματα μετατράπηκαν σε στενοχώρια και αγωνία. Το χρώμα του μωρού ήταν χλωμό, τα πόδια του πρησμένα. Ύστερα από 22 μέρες το νεογέννητο υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση.

Είχε γεννηθεί με τη νόσο Hirschsprung, η οποία δεν επιτρέπει τα νευρικά κύτταρα του παχέος εντέρου να σχηματοποιηθούν ολοκληρωτικά και κατ’ επέκταση δεν επιτρέπει την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Δέκα μήνες μετά υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και άντεξε, παρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του.

“Τότε ήταν που με ονόμασαν Λάκι. Το ψευδώνυμο το πήρα από όλο αυτό που τράβηξα και γλίτωσα… Καταλαβαίνετε το ότι κατάφερα να παίζω μπάσκετ σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν κάτι που σχεδόν κανένας δεν το περίμενε, με βάση πάντα όλα όσα πέρασα μικρός. Ο Θεός, όμως, είναι μεγάλος”, δήλωσε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” ο Τζόουνς για την περιπέτειά του.

Πριν μερικά χρόνια όταν είχε γίνει θέμα η ιστορία του στην New York Post είχε τονίσει πως “δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο στη ζωή μου μετά από όσα πέρασα μικρός. Θα μπορούσα να μην υπάρχω καν. Αγαπάω το όνομά του, δεν θα το άλλαζα με τίποτα”.

Με την φανέλα του Προμηθέα, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Ρόμπερτ Μόρις, έχει αγωνιστεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και έχει 8,2 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα μέσο όρο.

 

To Top