ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η απεργία των δικηγόρων “φρενάρει” τον πλειστηριασμό του Νέου Ρυσίου

Προς αναβολή οδεύει η σημερινή εκδίκαση για την τιμή εκκίνησης της εκποίησης του Νέου Ρυσίου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργία των δικηγόρων, ως συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο δικαστήριο που αφορά τον υπ’ αριθμόν 1 περιουσιακό στοιχείο της υπό πτώχευση ΠΑΕ και τελευταίο “εμπόδιο”, όπως υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα οι νομικοί του ΑΣ, αλλά και ο Άρης Μαστρογιάννης, νομικός εκπρόσωπος του Θοδωρή Καρυπίδη, για την ένταξη της εκκαθάρισης στο τελικό της στάδιο.

Συγκεκριμένα, αφορά την αίτηση του πρώην προέδρου της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ Λάμπρου Σκόρδα στο Ειρηνοδικείο, με την οποία ζητάει -με την ιδιότητα του μετόχου και έχοντας «έννομο συμφέρον»- η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό του Νέου Ρυσίου να οριστεί από 3.500.000 ευρώ και πάνω.

Λόγω της κρισιμότητας του δικαστηρίου, αναζητήθηκαν τρόποι, προκειμένου παρά την απεργία να δοθεί η απαραίτητη άδεια και να εκδικαστεί, όμως ο δικηγορικός σύλλογος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκει στην “ατζέντα” των υποθέσεων που χρίζουν άμεσα αδείας.

Στο Ειρηνοδικείο, σήμερα, θα παραστούν και οι δύο πλευρές, οι οποίες θα ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης και ορισμό νέας ημερομηνίας.

Ήδη οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους από την περασμένη Τρίτη και θα συνεχίσουν την αποχή ως 22 Ιανουαρίου, όποτε και θα αποφασίσουν εκ νέου.

To Top