ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η “αποκωδικοποίηση” των αισιόδοξων μηνυμάτων από το χθεσινό ντέρμπι του Παλέ

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι είχε αρκετά αισιόδοξα μηνύματα το χθεσινό παιχνίδι για την ομάδα του, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. Αν αυτό προσωποποιηθεί, τότε είναι κέρδος για τον Άρη η εμφάνιση του Μιχάλη Πελεκάνου, του Τζέικ Κοέν και του Οκάρο Γουάιτ.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν έξω από τα νερά του στην προετοιμασία, πάτησε κάπως στα πόδια του στο ματς με την ΑΕΚ με τα δύο καίρια τρίποντά του, όμως χθες άρχισε να θυμίζει τον παίκτη που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ.

Ο Κοέν φόρεσε τα παπούτσια του Χάγκινς και τα πήρε αρκετά καλά στα σχεδόν 20 λεπτά που αγωνίστηκε, δείχνοντας στον Πρίφτη ότι μπορεί να κοιτάει στον πάγκο και να αισθάνεται ασφάλεια.

Ο Γουάιτ καταρχήν δεν φορτώθηκε με φάουλ σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι κίτρινοι έπαιξαν… σκυλίσια άμυνα. Αυτό είναι το ένα κέρδος. Το άλλο έχει να κάνει και με το σκοράρισμά του, αλλά σε ατομικό επίπεδο είδε απέναντί του τον Τζέιμς Γκιστ να παίζει όπως έπαιξε στη τέταρτη περίοδο και σίγουρα αποτελεί μάθημα γι’ αυτόν η χθεσινή εμπειρία.

Σε ομαδικό επίπεδο – και αυτό είναι που ενδιαφέρει τον Πρίφτη – η ομάδα έδειξε και χαρακτήρα και αντανακλαστικά παίζοντας χωρίς σημείο αναφοράς στη ρακέτα της και χωρίς τον παίκτη που ήταν πρωταγωνιστής τέσσερις μέρες πριν σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ο Άρης έβαλε στην άκρη την απουσία του Χάγκινς, προσαρμόστηκε στις δυνατότητές του καταρχήν και στις ανάγκες του αγώνα δευτερευόντως και ανταποκρίθηκε επαρκώς. Πλήρως θα ήταν αν είχε κερδίσει, έφτασε όμως πολύ κοντά…

To Top