Η αποχή φέρνει αναβολή στο άρθρο 99 και παράταση στην αγωνία και την αβεβαιότητα για τον Άρη

Η εκδίκαση της υπαγωγής στο άρθρο 99 είναι προγραμματισμένη για σήμερα 9 Νοεμβρίου, θεωρείται «η μητέρα των μαχών» για τον Άρη όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάρει αναβολή, παρατείνοντας την αγωνία και την αβεβαιότητα της κιτρινόμαυρης οικογένειας.

Η νομική επιτροπή του Άρη έχει εργαστεί τις τελευταίες βδομάδες για τη σημερινή συζήτηση του άρθρου 99, μετά την προσωρινή υπαγωγή της κίτρινης ΠΑΕ, αλλά η αποχή των δικαστών και των δικηγόρων οδηγεί στην αναβολή με μαθηματική ακρίβεια.

Το δικαστήριο εξετάζει μόνο συγκεκριμένες περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση, θα δίκαζε μόνο εάν ήταν συζήτηση προσωρινής διαταγής και υπό προϋποθέσεις, κάτι που δεν υφίσταται στην περίπτωση του Άρη.

Με δεδομένη την κλιμάκωση των αντιδράσεων από δικαστικούς και δικηγόρους τις επόμενες μέρες, η υπόθεση –εκτός συγκλονιστικού πάντα απροόπτου- δεν θα φτάσει καν στην έδρα, οπότε θα δοθεί αναβολή. Σε ανάλογες περιπτώσεις η αναβολή δίνεται περίπου για μετά από ένα μήνα, οπότε η υπόθεση θα «μετακινηθεί» για τις αρχές Δεκεμβρίου, μαζί με την αγωνία των κίτρινων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα συζητηθεί το άρθρο 99, η απόφαση δεν βγαίνει άμεσα, αλλά καθυστερεί να εκδοθεί τουλάχιστον 5 έως 7 βδομάδες, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι τα «σπουδαία» για τον Άρη μεταφέρονται για του… χρόνου, δηλαδή στο τέλος του Ιανουαρίου του 2013.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζονται οι επαφές σε επίπεδο πιστωτών, παρά την διαρροή από την Αθήνα των πληροφοριών ότι η νομική επιτροπή της ΕΠΟ θα γνωμοδοτήσει αρνητικά.

Οι νομικοί των κίτρινων ετοιμάζονται στον τομέα αυτό, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε την τοποθέτηση του καθηγητή δικαίου Ανδρέα Μαλάτου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η ΕΠΟ με την πρόφαση του «αυτοδιοίκητου» να σταματήσει την προσπάθεια επιβίωσης του Άρη.

To Top