Η απόλυση Κούμαν κοστίζει 12.000.000 ευρώ, διάδοχος ο Τσάβι, προσωρινός ο Σέρχι

 Η Μπαρτσελόνα, σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα(01:15 έφτασε η επίσημη ανακοίνωση), απέλυσε τον Ρόναλντ Κούμαν.  

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El País», η απομάκρυνση αυτή θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα 12 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν θα ήταν υποχρεωμένη να τα πληρώσει τη στιγμή της απόλυσης, αλλά στο τέλος της σεζόν.

Το συμβόλαιο του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έσπασε τη συμφωνία του με την ολλανδική ομοσπονδία, αφήνοντας την εθνική ομάδ, για να φτάσει στη Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα, προέβλεπε ετήσιες αποδοχές 7 εκατ. ευρώ.

Οι Καταλανοί έχει πλέον το 4% του ορίου αποδοχών της, δηλαδή περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, για να προσλάβει νέο προπονητή και τους συνεργάτες του.

Εκλεκτός για αν διαδεχθεί τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είναι ο Τσάβι, που περιμένει να οριστικοποιήσει την αποχώρησή του από την Αλ-Σαάντ του Κατάρ.
Ήδη κοντά στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2019-20, όταν ο Έρικ Αμπιντάλ, τότε τεχνικός γραμματέας, ταξίδεψε στη Ντόχα με τον Όσκαρ Γκράου, διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, για να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, κάτι που δεν συνέβη.

Ο Σέρχι Μπαρχουάν, προπονητής της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, θα είναι πιθανότατα ο προσωρινός προπονητής στα παιχνίδια με Αλαβές, Ντιναμό Κιέβου και Θέλτα.

To Top