ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αχτίδα φωτός στο σκοτεινό δωμάτιο που θα δώσει ελπίδα

Μετά τον τελευταίο αγώνα του ΑΡΗ , έχω αποφασίσει ότι είναι αδύνατο να πετύχω ενδεκάδα που θα βγει στο γήπεδο. Με τόσες επιλογές παικτών σε θέσεις, πίστευα ότι ο πιο φορμαρισμένος θα ήταν κι αυτός που θα ξεκινούσε το παιχνίδι. Αυτό δεν έγινε. Με δύο τρεις τραυματισμούς , έμεινε η ομάδα χωρίς λύσεις. Με τιμωρίες, που ήρθαν, θα πιστέψω ότι  ο Πάρντιου θα αρχίσει να ψάχνει το καπέλο που βγάζει τους λαγούς, στην προκειμένη περίπτωση να βγάζει παίκτες, για να συμπληρώσει τις θέσεις.  

Ο Zig Ziglar, αμερικάνος συγγραφέας, είχε πει : Να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου. Κανένας δεν μπορεί να βρεθεί τυχαία στο Έβερεστ, περιπλανώμενος άσκοπα.

Ο ΑΡΗΣ μέχρι τώρα τριγυρίζει άσκοπα στα γήπεδα , χωρίς να έχει αποφασίσει σε τι στοχεύει. Φαίνεται ότι κανένας δεν βρήκε κάτι που να του δώσει κίνητρο ή να πειστεί ότι υπάρχει δρόμος που οδηγεί σε ένα στόχο. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας παίκτης δεν έχει καταφέρει να διακριθεί ιδιαίτερα, να έχει διάρκεια στην απόδοση του, να έχει κάνει κάτι περισσότερο. Έχουν μείνει όλοι σε μια μέτρια έως ανεπαρκή εμφάνιση.

–         Για τον ΑΡΗ ο αγώνας με τον ΟΦΗ είναι η αχτίδα φωτός που θα μπει στο σκοτεινό δωμάτιο για να δώσει ελπίδα. Το πάθημα της Λεωφόρου είναι ένας καλός τυφλοσούρτης για το τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να αποφευχθεί. Είναι άσχημο να περπατάει η ομάδα με οδηγό μια ήττα αλλά δυστυχώς φέτος οι νίκες δεν έβγαλαν χαρακτήρες. Οπότε αναγκαστικά μαθαίνουν από αγώνες που χάθηκαν. Βέβαια λέμε ότι μαθαίνουν. Πρέπει να το δούμε αυτό. Η πρόοδος που όλοι συζητάνε, είναι κάτι που φαίνεται. Μία καλή εμφάνιση θα δώσει εχέγγυα ότι η δουλειά που γίνεται φέρνει αποτέλεσμα. Γιατί πλέον δεν αρκεί μία νίκη. Είναι απαραίτητη φυσικά αλλά επιβάλλεται να επιτευχθεί με μία εμφατική απόδοση. Η σημασία της είναι ότι μπορεί να ελαφρύνει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ΑΡΗ. Ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά όνειρα και ελπίδες και βρέθηκε να ψάχνει τον εαυτό του.

–         Κάποιοι σταθεροί στο αρχικό σχήμα της ομάδας φαίνεται να είναι ο Κουέστα με το Ετέμπο και τον Νταμπό. Ο Μαζικού έχει καπαρώσει θέση στα πλάγια ενώ η επιστροφή του Μαντσίνι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Μπράμπετς θα πάρει θέση στην άμυνα; Κι αν ναι ποιος θα μείνει έξω; Ο Ενκουλού που θα πάει προεπιλογή για το Μουντιάλ ή ο Φαμπιάνο που χωρίς αυτόν μέχρι τώρα δεν έχουμε παίκτη να παίξει την πρώτη μπαλιά; Ο Ιτούρμπε αξίζει να συνεχίσει να παίζει ενώ δεν σκοράρει ή ο Ματέο θα δοκιμαστεί ξανά στα άκρα; Ο Γκαρθία είναι σε θέση να καλύψει τον άξονα; Ο Γκρέι , που έχει πέσει η απόδοση του, θα είναι στην κορυφή της επίθεσης χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικά αλλαγή αν δεν μπορέσει να κάνει παιχνίδι; Μήπως θα ξαναδούμε καμία «έκπληξη» , απ’ αυτές που δεν περιμένουμε για να πάμε σε μία ακόμα διαφορετική ενδεκάδα στις δέκα αγωνιστικές; Ο φετινός ΑΡΗΣ είναι γρίφος. Κανένας δεν ξέρει τι θα προκύψει από τις σκέψεις του προπονητή.  Θα μιμηθώ την Πυθία και θα προσπαθήσω να μαντέψω τι μπορεί να δούμε την Κυριακή. Η ενδεκάδα ξεκινάει από τον Κουέστα και η άμυνα θα είναι Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Μαζικού. Κέντρο Ετέμπο , Νταμπό, Γκαρθία και επίθεση Ιτούρμπε, Μαντσίνι , Γκρέι. Για να δούμε τι θα πετύχω!!!

–         Δεν είναι αμελητέα η αλλαγή του προπονητή στην ομάδα της Κρήτης. Δεν έχει δείξει βέβαια κάτι καλό στους μέχρι τώρα αγώνες της όμως κάθε νέος που αναλαμβάνει μία ομάδα δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς θα παίξει αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες προσπαθούν να αποδείξουν ότι αξίζουν. Θέλει προσοχή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μην ξεχνάμε ότι η νίκη είναι θέμα ζωής και θανάτου. Αν τυχόν ο ΟΦΗ καταφέρει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς τότε θα έχουμε σηκώσει λευκή σημαία και απλώς θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα για να συμπληρώνονται οι αγωνιστικές. Είναι αγώνας- όριο μεταξύ της συνέχειας με ελπίδα και της απαξίωσης. Γι’ αυτό οι αποδείξεις είναι προς όλες τις κατευθύνσεις.

–         Το θέμα το γηπέδου είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΡΗ. Η προσπάθεια να εμπλακεί η Πολιτεία, όπως έχει ήδη κάνει με τα γήπεδα των άλλων ομάδων, είναι απολύτως θεμιτή. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αντιμετώπιση των ίδιων θεμάτων. Ο ΑΡΗΣ θέλει γήπεδο και η Κυβέρνηση υποχρεούται να βρει λύση. Άλλωστε για να γίνει το  νέο γήπεδο η Πολιτεία παίρνει μία έκταση στον αστικό ιστό της πόλης. Δεν χαρίζεται κάτι στον ΑΡΗ. Ας βρεθούν οι τρόποι χρηματοδότησης, όπως βρέθηκαν για άλλους, ώστε να γίνει μία επένδυση που να προσφέρει τα μέγιστα.

Ο ΑΡΗΣ είναι η Θεσσαλονίκη , η Πολιτεία έχει τους τρόπους να στηρίξει την ομάδα και την πόλη. Να το αποφασίσουν και να το φτιάξουν. Οι χρονοτριβές θα είναι η κακή εικόνα της Πολιτείας απέναντι στον ΑΡΗ. Έτσι θα κριθούν, να είστε σίγουροι.

*** Το άρθρο του Αντώνη Πακαλίδη είναι προσφορά από το Flavoroso

To Top