ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βαριά φιλική ήττα, το πείσμα που έλειπε και η ενίσχυση που επιβάλλεται να έρθει άμεσα…

Το τελικό αποτέλεσμα σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας είναι αυτό που έχει την μικρότερη (έως και μηδαμινή) σημασία, όμως ενοχλεί όταν υπάρχουν σημάδια έλλειψης διάθεσης, προσπάθειας και ποδοσφαιρικού… εγωισμού.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο Άρης γνώρισε μία βαριά φιλική ήττα από μία ομάδα που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι του επιπέδου του. Το ό,τι η Φορτούνα ξεκίνησε μία εβδομάδα νωρίτερα την προετοιμασία της από τον Άρη εξηγεί μερικά πράγματα, όχι όμως όλα. Είναι γεγονός πως οι Ολλανδοί έδειξαν πολύ πιο “φρέσκιοι” από τους παίκτες του Άρη, όσον αφορά τα τρεξίματά τους. Αναμενόμενο, καθώς έχουν περισσότερες προπονήσεις, επομένως και διαφορετική διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Συν τις άλλοις, είχαν κι ένα παραπάνω κίνητρο, καθώς απέναντί τους, είχαν μία ομάδα που παίζει φέτος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Σάββας Παντελίδης στάθηκε στο θέμα της νοοτροπίας, αλλά και στην έλλειψη πείσματος. Ενοχλήθηκε που η ομάδα του δεν μπόρεσε να αντιδράσει κάθε φορά που δεχόταν ένα τέρμα και κυρίως μετά το 3-1. Υπήρξε μία προσωρινή αντίδραση, με το γκολ του Νικολά Ντιγκινί, αλλά κάπου εκεί σταμάτησε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ποδοσφαιριστής λειτουργεί με το ένστικτο. Βγάζει ποδοσφαιρικό εγωισμό. Δεν συμβιβάζεται με την ιδέα πως ο αντίπαλος μπορεί και δημιουργεί συνεχώς φάσεις και σκοράρει το ένα γκολ, μετά το άλλο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσους έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό ενόχλησε τον προπονητή του Άρη, γι αυτό και φρόντισε να τους το πει μετά το τέλος του αγώνα, στα αποδυτήρια. Το “μήνυμά” του το έστειλε. Φανέλα βασικού δεν θα πάρει κανείς στο σπίτι του, λόγω ονόματος, παρελθόντος και βιογραφικού.

Δεν χρειαζόντουσαν τα πέντε γκολ από την Φορτούνα για να πειστεί κανείς πως ο Άρης θέλει ενίσχυση. Ακόμα κι αν κέρδιζαν οι “κιτρινόμαυροι” δεν θα άλλαζε κάτι. Τα κενά είναι δεδομένα, όπως επίσης και η ανάγκη να καλυφθούν άμεσα. Προτεραιότητα σε έναν αμυντικό μέσο, τον οποίο θέλει διακαώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Σάββας Παντελίδης. Επομένως, όχι αφορισμοί για μία ήττα, έστω και βαριά, όπως η χθεσινή και φυσικά όχι τοποθετήσεις που αγγίζουν τα άκρα.

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας μία ομάδας δεν είναι το παν, αλλά είναι μία πολύ καλή αρχή. Και ειδικά φέτος για τον Άρη, έχει μία παραπάνω αξία, λόγω του πρώτου επίσημου αγώνα, που είναι σε 20 μέρες από σήμερα…

Τα βασικά του “χτισίματος” του “νέου Άρη” αγωνιστικά θα μπουν στην Ολλανδία, επομένως είναι απολύτως λογικό ο προπονητής να θέλει σημαντικά κομμάτια του “παζλ” στη διάθεσή του. Για να δουλέψει μαζί τους και να μπορέσει να τους δώσει την ευκαιρία να είναι έτοιμοι (στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό), μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Ακολουθεί σε τρία 24ωρα ένα ακόμα φιλικό ματς για τον Άρη, με την Γάνδη. Ομάδα κατά πολύ ανώτερη από την χθεσινή του αντίπαλο. Μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές αγωνιστικά, δεν μπορεί να είναι εφικτό. Το ξέρει άλλωστε και ο ίδιος ο Σάββας Παντελίδης. Όμως σίγουρα δεν θα ανεχτεί για δεύτερη φορά, έλλειψη νεύρου και προσπάθειας…

 

To Top