Η Βιγιαρεάλ τορπίλισε την Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Europa League (videos)

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να μείνει όρθια για 120 λεπτά (1-1 η κανονική διάρκεια) και να στείλει το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι. Εκεί ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να κερδίσει με 11-10 και να κατακτήσει το Europa League, έχοντας στο τιμόνι της τον άνθρωπο της διοργάνωσης Ουνάι Έμερι που σήκωσε την 4η κούπα του.

Ο τερματοφύλακας της Βιγιαρέαλ, Ρούλι ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, με τον ίδιο να πιάνει αυτό του Ντε Χέα και να στέλνει τους οπαδούς που βρέθηκαν στο Γκντάσκ και την ομάδα του στον έβδομο ουρανό.

Η Βιγιαρεάλ περίμενε την ευκαιρία της. Άλλοτε από στημένες φάσεις και άλλοτε από κόντρες. Οι πρώτες τελικές της ήρθαν από ορισμένα απανωτά κόρνερ, αλλά δεν είχαν καλή κατάληξη. Μέχρι το 29ο λεπτό, όταν ο Ντάνι Παρέχο εκτέλεσε μακρινό φάουλ με γέμισμα στην περιοχή, ο Μορένο βγήκε στην πλάτη του Λίντελεφ και από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 55ο λεπτό, έπειτα από ένα κόρνερ, ο Ράσφορντ έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, ο Χερόνιμο Ρούλι είχε πέσει ήδη και ο Καβάνι σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, όλοι οι ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν τον αγώνα ανέλαβαν από μία εκτέλεση. Ο Χερόνιμο Ρούλι άγγιξε την μπάλα σε 4-5 προσπάθειες και όταν ήρθε η δικιά του σειρά, νίκησε τον Ντε Χέα. Ο Ισπανός ανέλαβε το 22ο πέναλτι του τελικού, όμως νικήθηκε από το συνάδελφό του και η Βιγιαρεάλ έκανε το θαύμα, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην 98χρονη ιστορία της, το Europa League.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (88′ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (87′ Α. Μορένο), Παρέχο, Τριγκέρος (77′ Γκόμεθ), Καπού (120+4′ Ράμπα), Πίνο (77′ Αλκάθερ), Μπάκα (60′ Κοκλέν), Ζ. Μορένο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισάκα (120+3′ Τέλες), Μπεγί (116′ Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Σο, Μακτόμινεϊ (120+3′ Μάτα), Πογκμπά (116′ Τζέιμς), Γκρίνγουντ (100′ Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι

To Top