ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βραδιά που το Χαριλάου έγινε και πάλι… «Μπομπονέρα» (photos)

Πολλά τα σχόλια, πολλά τα άρθρα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο για το δεύτερο, Άρης-Μπόκα Τζούνιορς, που έγινε σαν σήμερα το 2017. Ένα από αυτά που ξεχωρίσαμε τότε, προερχόταν από το Vice.

Διαβάστε και δείτε εδώ:

“Το βράδυ της Τετάρτης, ήταν γιορτή στο γήπεδο Χαριλάου. Ο Άρης υποδέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τη μεγάλη Μπόκα Τζούνιορς, για διεθνή φιλικό αγώνα. Ο κόσμος γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης», άναψε καπνογόνα και φώναξε για την ομάδα του, που διανύει τα τελευταία χρόνια μια δύσκολη περίοδο. Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να εξηγηθεί.

Ο Άρης αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία – κέρδισε προχθές τα Τρίκαλα και παίζει την επόμενη Κυριακή με την Καλλιθέα. Και η Μπόκα, με τα 30 πρωταθλήματα Αργεντινής, ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τα μεγάλα αστέρια της.

Για ένα φιλικό ματς, Νοέμβρη μήνα και ημέρα Τετάρτη, το οποίο είχε ήδη αναβληθεί ήδη μία φορά. Κι όμως, όλοι ήταν στις θέσεις τους, γι’ αυτήν την άδολη αγάπη μεταξύ ομάδας και οπαδού, που δεν μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητή στον αμύητο.

Το ματς ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση. Κάποια στιγμή, τα φώτα χαμήλωσαν και στο χορτάρι του Χαριλάου πάτησε ο Νίκος Γκάλης. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σημερινός προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Όταν εμφανίστηκαν οι ομάδες στο γήπεδο, παντού στις κερκίδες -στα δύο πέταλα, τη θύρα 2 και τα επίσημα- άναψαν εκατοντάδες βεγγαλικά και καπνογόνα.

Ο Νίκος Γκάλης, στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έπειτα, το ματς ξεκίνησε. Είχε σκληρά μαρκαρίσματα, λίγες καλές φάσεις και -όπως σε όλα τα φιλικά – μαζεμένες αλλαγές, ωστόσο μάλλον λίγοι νοιάζονταν για τη διάταξη των ομάδων και την ανάπτυξη στις τέσσερις γραμμές. Στις κερκίδες πολλοί γονείς είχαν φέρει τα παιδιά τους, ορισμένα για πρώτη φορά στο γήπεδο, με κίτρινα κασκόλ στον λαιμό, που προσπαθούσαν να πιάσουν τον παλμό της εξέδρας. Το φιλικό της Τετάρτης θα μπορούσε να σημαίνει την αντεπίθεση για την επιστροφή του Άρη στην πρώτη κατηγορία, εκεί που ιστορικά ανήκει – ακούστηκε κάποια στιγμή και ως σύνθημα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια πέτσινη μπάλα που την κλωτσούν δύο εντεκάδες. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο κόσμος στις κερκίδες άρχισε να τραγουδά: «Δεν σ’ άφησα στα δύσκολα». Ακριβώς τότε, μετά από μια ωραία μπαλιά, ο Μιλούνοβιτς βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Μπόκα, στην εστία προς τη θύρα 1, και σκόραρε για τον Άρη το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

To Top