Η Βόρεια Κορέα αποσύρθηκε από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Λόγω της πανδημίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στους υπόλοιπους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ.

Αν και είχε καλές πιθανότητες να προχωρήσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022, η Βόρεια Κορέα αποσύρθηκε από την διαδικασία.

Οπως επιβεβαίωσε η Ασιατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η εθνική ομάδα της Βόρειας Κορέας ενημέρωσε πως δεν θα συμμετέχει στους υπόλοιπους αγώνες του ομίλου που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα το διάστημα 31 Μαΐου – 15 Ιουνίου.

Η Βόρεια Κορέα ήταν στην δεύτερη θέση σε τριπλή ισοβαθμία με τη Νότια Κορέα και τον Λίβανο, με το Τουρκμενιστάν να έχει 9. Η Βόρεια Κορέα είχε και ματς λιγότερο και ήταν σε πλεονεκτική θέση, όμως αποφάσισε να μην στείλει την ομάδα της στα γήπεδα της Νότιας Κορέας όπου θα γίνουν τα ματς του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων.

Ως εκ τούτου, η Ασιατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε γνωστό πως η Βόρεια Κορέα αποσύρεται από τα προκριματικά, ακολουθώντας την πράξη της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας που λόγω της πανδημίας αποφάσισε να μην συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

To Top