ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διάρκεια των συμβολαίων, η οικονομική διαφορά και η κοινή επιθυμία των Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Τζέγκο να παραμείνουν στον Άρη

Ο χορός των ανανεώσεων στον Άρη άνοιξε πριν από ένα μήνα. Όταν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, συμφώνησαν σε όλα και έπεσαν οι υπογραφές για συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Το καλοκαίρι όμως λήγουν αρκετά και… βαριά συμβόλαια για τον Άρη. Μεταξύ αυτών των Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Τζέγκο. Η διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη ακολουθώντας το ρητό που λέει “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” έκανε μια πρώτη συζήτηση και με τους τρεις. Και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Η κοινή επιθυμία των τριών ποδοσφαιριστών είναι να μείνουν στον Άρη, αφού περνάνε καλά. Η παραμονή είναι πολύ κοντά και το επόμενο διάστημα θα γίνει νέο ραντεβού προκειμένου να δοθεί η τελικά απάντηση της πλευράς των παικτών.

Στο θέμα Σούντγκρεν τα πράγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο Σουηδός που θα γίνει μπαμπάς περιμένοντας το πρώτο του παιδί έχει δέσει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Νιώθει τον Άρη ως δεύτερό του σπίτι, αφού μέσα από τις εμφανίσεις του με τους κιτρινόμαυρους ήρθε και η κλήση για την Εθνική ομάδα της χώρας του. Στην πρώτη συζήτηση μεταξύ Άρη και Σούντγκρεν αυτό που πρότεινε η ΠΑΕ είναι διετές συμβόλαιο και αύξηση 25% στις σημερινές απολαβές του δεξιού μπακ, ο οποίος την βλέπει με καλό μάτι. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη αύξηση όσο περνάνε οι μέρες μιας και ο Σούντγκρεν μαζί με την Εθνική Σουηδίας διεκδικούν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Διετές συμβόλαιο πρότεινε η ΠΑΕ Άρης και στον Φακούντο Μπερτόγλιο. Η πρόθεση των κιτρινόμαυρων για την παραμονή του Μπερτόγλιο, ως ένα βαθμό, ήταν λογική και αναμενόμενη καθώς ο Αργεντίνος μέσος αποτελεί ένα από τα μεγάλα κερδισμένα στοιχήματά τους σε μεταγραφικό επίπεδο. Η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη δεν έγινε υπό το κλίμα τυμπανοκρουσιών, στην πραγματικότητα ήταν από τις κινήσεις (του καλοκαιριού του 2020) που πέρασαν στα ψιλά, αλλά εξελίχθηκε σε τρομερά χρήσιμη. Ο ίδιος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, έχοντας μάλιστα ηγετικά χαρακτηστικά.

Τέλος, σε σχέση με τους προαναφερθέντες διαφορετικά είναι τα πράγματα για τον Τζέιμς Τζέγκο. Σε αυτή την υπόθεση η διοίκηση του Καρυπίδη πρότεινε τριετές συμβόλαιο, αναγνωρίζοντας πως ο Αυστραλός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μαζί με τον Λούκας Σάσα έχουν καταφέρει να κάνουν ένα τρομερό δίδυμο. Πέραν της επιθυμίας των κιτρινόμαυρων για παραμονή του Τζέγκο στον Άρη, το ίδιο ισχύει και για τον 29χρονο χαφ όπου στις πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως “Υπήρχαν συζητήσεις με τον Άρη στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά έσπασα το πόδι μου και συμφωνήσαμε να περιμένουμε λίγο. Είμαι σίγουρος ότι θα ξανακαθίσουμε μαζί τους σύντομα για να δούμε πού θα μας οδηγήσει. Μου αρέσει πολύ εδώ. Για κάθε παίκτη υπάρχουν τόσα πολλά που συνδυάζονται με την παρουσία στην Ευρώπη που αποτελούν δοκιμασία και σε προκαλούν. Το να έρθω στην Ελλάδα -με την κουλτούρα της και το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου- με… ξεβόλεψε. Μου πρόσφερε κάποιες προκλήσεις και επίσης την ευκαιρία να γίνω καλύτερος. Το μεγαλύτερο πράγμα για μένα είναι να συνεχίσω να παίζω σε καλό επίπεδο και νομίζω ότι η Ευρώπη είναι το μέρος για να γίνει αυτό”.

Η διαφορά που υπάρχει και για τους τρεις ποδοσφαιριστές είναι από 30 έως 50.000 ευρώ. Ποσό το οποίο καλύπτεται, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές. Λίγο πάνω, λόγο κάτω, τα δεδομένα δείχνουν και Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Τζέγκο θα συνεχίσουν να φοράνε τη φανέλα του Θεού του πολέμου!

To Top