ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαρικόπουλος στο PRESSARIS: «Πολύ έντονη η ατμόσφαιρα στο Παλέ, ακόμα πιο επιθετική η άμυνα του Άρη».

Ο πρώην σέντερ του Άρη, αλλά και του Ηρακλή, μιλάει αποκλειστικά στο PRESSARIS για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

Ο διεθνής σέντερ Ζήσης Σαρικόπουλος έχει φορέσει την φανέλα του Άρη για δύο σεζόν (’13-‘14) και άλλη μία εκείνη του Ηρακλή (‘21), γνωρίζοντας την ειδική σημασία που έχουν αυτές οι αναμετρήσεις για τους συλλόγους.

Πλέον αγωνίζεται στην Αλ Σαντ, του κόουτς Μπρατσιάκου, όπου εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα του Κατάρ.

Ποια στοιχεία κρίνουν το “ντέρμπι της πόλης”?

“Η συγκέντρωση και η πνευματική προσέγγιση για μένα παίζουν ρόλο σ’ αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μην επηρεάζεσαι σαν παίχτης από τους εξωγενείς παράγοντες. Παράλληλα όμως μπορεί να σου δώσει ενέργεια αυτή η έντονη ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Τα προβλήματα των ομάδων (ο Άρης αγωνιστικά- ο Ηρακλής εξωαγωνιστικά) καθορίζουν την έκβαση ενός ντέρμπι ή η ιδιαίτερη σημασία της αναμέτρησης δεν μένει στα προβλήματα?

“Όλα παίζουν τον ρόλο τους, όμως αυτά τα παιχνίδια είναι ειδικού χαρακτήρα. Ο Άρης αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, τώρα και με τον Όλι (Χάνλαν) εκτός θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι. Θεωρώ πως θα είναι ακόμα πιο επιθετική η άμυνα του”.

Έχεις αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Τι είναι δυσκολότερο σε τέτοια ντέρμπι, με την φανέλα του Άρη στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ή με εκείνη του Ηρακλή ως φιλοξενούμενος?

“Δεν νομίζω πως σαν αθλητής σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, ποιο είναι δυσκολότερο εννοώ. Πρέπει να απολαμβάνεις μια τέτοια ατμόσφαιρα και όπως προείπα να την διοχετεύεις σε ενέργεια που παίρνεις. Είναι γεγονός πως η ατμόσφαιρα στο Παλέ είναι πολύ έντονη και δυνατή.”

Βλέπουμε να πραγματοποιείς εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αλ Σαντ, βοηθώντας την από την αρχή με την παρουσία σου. Πώς νιώθεις την προσαρμογή σου στο Κατάρ? Πώς είναι μέχρι στιγμής η εμπειρία με τον κόουτς Μπρατσιακο στην Ντόχα?

“Καταρχάς ο κόουτς Μπρατσιάκος με έχει βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή μου εδώ, από το μπάσκετ μέχρι και την καθημερινότητα μου. Είναι μια ωραία εμπειρία για μένα, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου με κάθε τρόπο, έχω στόχους και απολαμβάνω το μπάσκετ”.

To Top