Η διαιτησία τον πληγώνει και από την γραμμή των βολών!

Στο ίδιο έργο θεατές! Στο Περιστέρι η διαιτησία στέρησε από τον Άρη την νίκη και αυτό επαναλήφθηκε και στην Πάτρα.

Ο Άρης δεν ήταν καλός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά οι διαιτητές δεν του επέτρεψαν να φύγει νικητής από την Πάτρα. Οι γηπεδούχοι σούταραν 34 βολές έναντι 16 των “κίτρινων”, ενώ η τεχνική ποινή στον Χάγκινς,  σε σημείο που το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού (58-57, 1’26” πριν το τέλος) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Για έναν ακόμη αγώνα ο αντίπαλος του Άρη είχε σχεδόν τις διπλάσιες βολές από τους «κίτρινους». Ένα στοιχείο που προκαλεί αλλοίωση του αποτελέσματος, μιας και στην Πάτρα ο Προμηθέας είχε 15 παραπάνω… ξεκούραστους πόντους σε αντίθεση με τον Άρη.

Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι άμυνες, ο Προμηθέας είχε συνολικά 26/34 βολές την ίδια ώρα που ο Άρης είχε 11/16, οι περισσότερες εκ των οποίων στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι στο 30′ οι βολές ήταν 25-5 υπέρ της ομάδας της Πάτρας.

Επιπλέον ο Άρης δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές, μία ο Τολιόπουλος και μία ο Χάγκινς 86 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, την ίδια στιγμή που ο τηλεοπτικός φακός «συλλαμβάνει» τον προπονητή του Προμηθέα να έχει φτάσει σχεδόν στο… κέντρο. Και αντί για τεχνική ποινή, του έγινε απλή παρατήρηση.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ελέγχεται παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Προμηθέα.

Γενικότερα το διαιτητικό τρίο έδειξε μία ιδιαίτερη… ευαισθησία στην άμυνα των κιτρινόμαυρων, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις τους, ενώ συνολικά στο τέλος τέσσερις παίκτες είχαν από 4 φάουλ στο συνολικό 22-28 των φάουλ.

To Top