ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διαχείριση της πρώτης φετινής ήττας και το… 4-3-3

Έπειτα από 7 αγώνες πρωταθλήματος, με έξι νίκες και μία ισοπαλία, η πρώτη ήττα για τον Άρη ήρθε από τον Ολυμπιακό, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος.

Οι “κιτρινόμαυροι” οφείλουν τώρα να διαχειριστούν σωστά αυτή την ήττα, προκειμένου να κλείσει γρήγορα η παρένθεση και να επιστρέψουν στις νίκες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, κόντρα στην Λάρισα στο Αλκαζάρ.

Τα δύσκολα τώρα άρχισαν για τον φετινό Άρη, καθώς το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό από εδώ και στο εξής, με αρκετά ματς και δύο ακόμα ντέρμπι, μέχρι το τέλος του 2020.

Συν τις άλλοις, χθες, αντιμετώπισαν την πιο ισχυρή με διαφορά ομάδα που βρήκαν φέτος στον δρόμο τους, επομένως ήταν έναν πραγματικό crash test για τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του. Ώστε να διαπιστώσουν πραγματικές δυνατότητες την δεδομένη χρονική περίοδο και να αντιληφθούν ποιες αλλαγές και βελτιώσεις πρέπει να γίνουν άμεσα.

Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής του Άρη δύσκολα θα εμπιστευτεί ξανά το 4-3-3 από το ξεκίνημα ενός αγώνα. Στο χθεσινό ματς, χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα τον Λούκας Σάσα, ο οποίος είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο, να παίζει λίγο πιο ψηλά από τους Ματίγια και Τζέγκο, προκειμένου να πιέζει τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα. Στην αρχή του αγώνα είχε αποτέλεσμα, με αρκετές λάθος απομακρύνσεις από πλευράς αμυντικών του Ολυμπιακού, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο σχηματισμός με τρεις μέσους δεν φαίνεται να ταιριάζει στον Άρη, τον κάνει επιθετικά λιγότερο επικίνδυνο, όπως ακριβώς ήταν χθες οι “κιτρινόμαυροι” μέχρι το 65ο λεπτό, όταν και σιγά σιγά άρχιζαν να κλείνουν στην άμυνά του τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για έναν σχηματισμό που με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν από τον Άκη Μάντζιο αξιοποιήθηκε για να κρατήσει ο Άρης το υπέρ του σκορ, ωστόσο, από την αρχή ενός αγώνα, δημιουργικά τον καθιστά προβλέψιμο και χωρίς εναλλακτικές επιλογές.

 

To Top