Η εθνική Αγγλίας δεν έχει κερδίσει ποτέ στην πρεμιέρα της σε Euro!

Από το εναρκτήριο παιχνίδι της Αγγλίας κόντρα στην Κροατία η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να… ξορκίσει μια κατάρα που συνοδεύει την εθνική στο Euro και δεν της επιτρέπει να χαρεί…

Συγκεκριμένα σε εννέα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει τα «λιοντάρια», δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε ματς πρεμιέρας!

Έτσι λοιπόν και το φετινό τουρνουά δεν διαφέρει, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να θεωρείται εκ των υποψήφιων ομάδων που θα σηκώσουν την κούπα την 11η Ιουλίου.

Μάλιστα το αίσθημα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Αγγλία θα αγωνιστεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ματς του ομίλου, ενώ στην ίδια έδρα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός, οπότε θα υπάρχει σαφής στήριξη από τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά τα «τρία λιοντάρια» θα πρέπει εξ αρχής να δικαιολογήσουν το φαβοριτισμό που τα συνοδεύει, αρχής γενομένης από το ματς-πρεμιέρα του 4ου ομίλου ανάμεσα σε Αγγλία και Κροατία.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια αρνητική παράδοση που συνοδεύει τους Άγγλους σε κάθε Euro που έχουν συμμετάσχει, καθώς δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη νίκη σε ματς που ξεκινούν τη διοργάνωση.

Συγκεντρωτικά τα παιχνίδια στα οποία η Αγγλία «σκόνταψε» κατά την εκκίνησή της:

  • Έτος

    Παιχνίδι

    Αποτέλεσμα

    1968

    Αγγλία-Γιουγκοσλαβία

    0-1

    1980

    Αγγλία-Βέλγιο

    1-1

    1988

    Αγγλία-Ιρλανδία

    0-1

    1992

    Αγγλία-Δανία

    0-0

    1996

    Αγγλία-Ελβετία

    1-1

    2000

    Αγγλία-Πορτογαλία

    2-3

    2004

    Αγγλία-Γαλλία

    1-2

    2012

    Αγγλία-Γαλλία

    1-1

    2016

    Αγγλία-Ρωσία

    1-1

To Top