ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εικόνα του Άρη “εξήγησε” στον Παλίκουτσα την ανάγκη για προπονητή και μεταγραφικό πλάνο

Ο Άρης παρουσίασε μια ακόμη προβληματική εικόνα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι αν πέτυχε μετά από επτά αγώνες γκολ, έχασε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι, αν και ήταν μπροστά στο σκορ από το 10ο λεπτό. Η ομάδα δείχνει… αιχμάλωτη των αδυναμιών της.

Το «παρών» έδωσε χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα. O Kροάτης, νέος τεχνικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων είχε την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη γεύση από την ομάδα και μάλιστα σε ένα παιχνίδι αυξημένων απαιτήσεων και δυσκολιών. Δεν γνωρίζουμε εάν σημείωνε στο μπλοκάκι του, όπως ο Μπούργος ή ο Πάρντιου (ακόμη και ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε χθες… τεφτέρι), αλλά σίγουρα είδε αρκετά που πρέπει να τσεκαριστούν.

Όπως έδειξε η χθεσινή εικόνα του Άρη υπάρχουν πολλές “εξηγήσεις” στο ερώτημα “γιατί χρειάζεται η ομάδα έναν προπονητή που μπορεί να την καθοδηγήσει και φυσικά ένα σαφές και αξιόπιστο μεταγραφικό πλάνο;” που θα της δώσει ώθηση. Ναι είναι αλήθεια, ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος του Άρη. Σίγουρα το ματς κρίθηκε σε μια… περίεργη φάση, ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη διαιτησία και τον ρόλο της.

Όμως, εδώ είναι ξεκάθαρο πώς μετά τη συμφωνία του Παλίκουτσα με τον Θόδωρο Καρυπίδη, όταν θα σηκώσει άμεσα μανίκια αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, σίγουρα θα έχει δουλειά πολλή…

Ο Άρης έχει την ευκαιρία από τώρα να δημιουργήσει ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο, χωρίς την πίεση των αποτελεσμάτων, αλλά με την προοπτική της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας….

Το αν θα βγει στην Ευρώπη για 5η συνεχόμενη σεζόν (κάτι που δεν έκανε ποτέ σε όλη την ιστορία του), μοιάζει αυτήν τη  στιγμή ως ένα γεγονός που περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ξεκάθαρα προέχει η δημιουργία μιας ομάδας με πλάνο τριετίας που θα επιτρέψει στον κόσμο του Άρη να ονειρεύεται και όχι να βιώνει την διαδικασία ενός… ντεζαβού!

Τώρα στα δύσκολα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις ο Καρυπίδης καλείται να εμπνεύσει την ομάδα και τον κόσμο της, αναστρέφοντας το κλίμα που δημιουργεί η τριβή οκτώ χρόνων στο τιμόνι της ομάδας.

To Top