ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «εκδίκηση» είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Η εκδίκηση είναι μια μορφή αντίδρασης στην αδικία. Το αίσθημα της τιμωρίας είναι αυτό που δίνει κίνητρο σε αυτόν που θέλει να εκδικηθεί, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η επιστροφή των έξι βαθμών από το CAS στον ΑΡΗ , δημιούργησε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο και ατράνταχτο. Ο ΑΡΗΣ διεκδικεί τη θέση στην Ευρώπη με πολλές πιθανότητες.

Κανένας δεν περίμενε ότι ο πληγωμένος ΑΡΗΣ θα έβρισκε κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, το δίκιο του για μία υπόθεση παρωδία. Είχαν σιγουρευτεί ότι θα μοιράσουν τις θέσεις μεταξύ τους και όλα θα τελείωναν ήσυχα. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα σχεδίασαν. Στα πλέι οφς θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν ΑΡΗ που διψάει για λύτρωση.   

– Η Ε.Π.Ο. είναι υπόλογη απέναντι στον ΑΡΗ. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς παρενθέσεις, χωρίς δικαιολογίες. Έριξε την ομάδα σε εσωστρέφεια , χάλασε την ψυχολογία της , δοκίμασε τα όρια της. Δεν τα υπολόγισαν καλά. Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι η μόνη ομάδα της Ελλάδας που έχει ζήσει τα χειρότερα.

Ο κόσμος έχει κάνει υπομονή για τα πάντα. «Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Το ξέρετε. Η δικαίωση από το CAS είναι το καμπανάκι ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Η ευθύνη είναι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

– Οι επόμενοι δέκα αγώνες είναι το επόμενο βήμα του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Μπαίνει στην διαδικασία των πλέι οφς πιο έτοιμος από ποτέ. Το timing τον ευνοεί. Οι αντίπαλοι του μετράνε πλέον βαθμούς. Θα ‘ρθουν στο Χαριλάου για να νικήσουν εύκολα; Δε νομίζω. Τις ημερομηνίες με αντίπαλο τον ΑΡΗ , να τις βάλουν σε κόκκινο κύκλο. Θα είναι ήττες τους. Οι παίκτες  βλέπουν ανοιχτό δρόμο, λεωφόρο, για να ξεπληρώσουν γραμμάτια από την κανονική περίοδο. Η κλήρωση των πλέι οφς έχει τη δική του σημασία. Η ανάγνωση της έχει διάφορα συμπεράσματα. Η χρονική στιγμή που θα παιχτεί ένα παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, δημιουργεί ψυχολογία.

– Ο ΑΡΗΣ ξεκινάει το μίνι-πρωτάθλημα στον Πειραιά. Ο δυσκολότερος αγώνας βγήκε στην αρχή. Ο OΦΣΠ έχει ανάγκη τις νίκες τις πρώτες αγωνιστικές για να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Οι επόμενοι τέσσερις πιστεύω ότι θα κρίνουν την τρίτη θέση.  ΑΡΗΣ-παο, ΑΡΗΣ-πας, αεκ-ΑΡΗΣ, ΑΡΗΣ-παοκ είναι οι αγώνες που δεν πρέπει να χαθεί πόντος. Οι νίκες θα δώσουν διαφορά από τον τέταρτο και θα φανεί πόσο κοντά θα είναι στο δεύτερο. Τα αποτελέσματα αυτών των παιχνιδιών θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να γίνει πραγματικότητα η Ευρώπη.

– Ο Μπούργος είχε ένα διάστημα προσαρμογής για να μάθει την ομάδα. Φάνηκε ότι την ήξερε. Περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Τα πλέι οφς είναι ένα crash test για τον ίδιο και τους παίκτες. Μετά την αποθέωση για τις νίκες, ήρθε η ώρα να δείξει την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την εμπειρία που απέκτησε μέσα από τις παραστάσεις του, σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Υποχρέωση του να δουλέψει με την ομάδα, δεν την έκανε ο ίδιος, να  φτάσει ψηλότερα. Η δεύτερη θέση είναι στόχος.

Ξέρει τη δουλειά του, ξέρει από πίεση, ο ΑΡΗΣ στα χέρια του έχει τα εχέγγυα να πετύχει. Τώρα. Όχι του χρόνου. Αν κάτι έχει να μάθει από εμάς είναι η απόλυτη πίστη και σιγουριά για την ομάδα. Πιστεύουμε και στηρίζουμε όποιους αποδέχονται τις ιδέες μας , τους τρόπους μας, τις απαιτήσεις μας. Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  μπορεί να ταράξει τα νερά ενός τελματώδους και υποβαθμισμένου πρωταθλήματος.

– Η χρονιά για τον ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν ποδοσφαιρικά μέτρια. Η τιμωρία από το καλοκαίρι φάνηκε ότι επηρέασε πάρα πολύ τους παίκτες. Υπό άλλες συνθήκες , φυσιολογικές, κάποια από τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Παρόλα αυτά , το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον. Μπροστά μας έχουμε αγώνες που θα ορίσουν την επόμενη μέρα. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι μία επανάληψη της περσινής χρονιάς. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι βήμα προόδου. Οτιδήποτε άλλο μας γυρνάει πίσω.

To Top