Η εξέλιξη του Άρη μέσα από τα φιλικά και η πρόκληση της Ευρώπης

Το ευρωπαϊκό ταξίδι για τη φετινή χρονιά ξεκινάει σήμερα για τον Άρη, που αντιμετωπίζει την Γκόμελ (21/07, 21:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League. 

Οι κιτρινόμαυροι μετράνε περίπου 1,5 μήνα από την έναρξη των προπονήσεών τους και η εξέλιξη της ομάδας μέρα με τη μέρα, αλλά και μέσα από τα φιλικά προετοιμασίας, είναι αξιοσημείωτη.

Ας κάνουμε όμως μια μικρή αναδρομή προκειμένου να θυμηθούμε τι έκαναν οι κιτρινόμαυροι σε αυτά τα πέντε φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν έως τώρα.

Άρης – Αμβούργο 3-4: Ο Άρης ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό στην Αυστρία από το Αμβούργο με 3-4. Οι κίτρινοι έδειξαν καλά πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των Γερμανών που έπαιζαν αρκετά ψηλά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έμειναν από δυνάμεις και ηττήθηκαν. Στη μόλις τρίτη μέρα προετοιμασίας τους στην Αυστρία, έδειξαν θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες οι οποίες σημειώθηκαν από τον Χερμάν Μπούργος.

Άρης – Γάνδη 1-0: Στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, 0 Άρης νίκησε τη Γάνδη 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματέο Γκαρσία στο 37′. Οι κίτρινοι τα πήγαν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, παίζοντας με αρκετούς νεαρούς παίκτες στο πρώτο μέρος. Ντεμπούτο σε εκείνο το φιλικό πραγματοποίησε ο Αντρέ Γκρέι, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του.

Άρης – Άρης Λεμεσού 0-1:Ο Άρης ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη Λεμεσού στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Οι κίτρινοι είχαν τις ευκαιρίες στο α’ μέρος, αλλά σκόραρε ο Σικόρσκι για τους Κύπριους στο 77ο λεπτό.

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Το πρώτο φιλικό των κιτρίνων μετά την επιστροφή τους από την Αυστρία. Μετά από ένα ιδιαίτερα χορταστικό παιχνίδι ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό. Τα γκολ των κιτρινόμαυρων πέτυχαν ο Καμάτσο, που έδωσε χρώμα στο ματς και ο νεαρός Χατζηιωάννου.

Άρης – Ιωνικός 2-0: Ο Άρης ήταν αρκετά καλός για ένα 45λεπτο (το δεύτερο) και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 2-0 επί του Ιωνικού, στο τελευταίο του φιλικό ματς πριν από τον πρώτο αγώνα του με την Γκόμελ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Σε αυτό το παιχνίδι παρόλο που όλοι περίμεναν ότι ο Χερμάν Μπούργος θα ανοίξει τα χαρτιά του, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ανακατεύοντας την τράπουλα ενόψει και της σημερινής αναμέτρησης.

To Top