ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η επίθεση είναι το μεγάλο ερωτηματικό του Άρη και στο Λαύριο

Είναι δύσκολο να μπει κανείς σε διαδικασία ανάλυσης του Λαυρίου ή και του Άρη από στατιστικής πλευράς, διότι το δείγμα είναι ακόμα πολύ μικρό ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι κίτρινοι έχουν την χειρότερη επίθεση.

Η τραγική εμφάνιση στην Αμαλιάδα και το κλειστό παιχνίδι με την ΑΕΚ έχουν αναγκάσει τον Άρη να έχει έναν μέσο όρο κάτω από τους 60 πόντους (59,5π. για την ακρίβεια) και ένα πολύ άσχημο ποσοστό έξω από τα 6,75μ. (9/37 ήτοι 24,3%).

Είναι δεδομένο ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει να δει σαφώς βελτιωμένη εικόνα κυρίως επιθετικά από την ομάδα του και δη από συγκεκριμένους παίκτες. Πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του ο Κουάμι Βον, ο Γιάννης Αθηναίου, να βρει σταθερότητα ο Κάιλ Γουίβερ και να μην είναι μοναδικό σημείο αναφοράς ο Κιθ Μπένσον, γιατί έτσι γίνεται προβλέψιμη η ομάδα.

Από το Λαύριο, στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Μακένζι Μουρ δείχνει ηγετικά στοιχεία, αλλά ο αντίπαλος του Άρη έχει κι άλλους παίκτες που χρειάζονται προσοχή. Οι Νίξον και Γκρέι είναι επικίνδυνοι όταν βρουν ρυθμό, ο Μέιερ έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ ως 4αρι, ο Βεργίνης είναι και ποιοτικός και έμπειρος.

To Top