ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λαύριο: Τρίτη χρονιά στην Α1 με σταθερά βήματα εμπρός

Το Λαύριο μπήκε στη ζωή της Α1 πριν από δύο χρόνια, φέτος κάνει το τρίτο βήμα του στην μεγάλη κατηγορία και αν μη τι άλλο αυτό που το χαρακτηρίζει σαν ομάδα είναι τα προσεκτικά βήματα εμπρός από σεζόν σε σεζόν.

Την περίοδο 2015-16 μπήκε στην Α1 από το… παράθυρο λόγω της απόσυρσης του ΚΑΟΔ. Κατάφερε και άντεξε στην πίεση της κατηγορίας, σώθηκε σχετικά άνετα και πέρσι έκανε άλλο ένα βήμα μπαίνοντας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Φέτος έχει καταφέρει – στα χαρτιά τουλάχιστον γιατί ακόμα είναι νωρίς – να δημιουργήσει ένα ρόστερ και (λίγο) πιο ακριβό και πιο ποιοτικό από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Χρήστος Σερέλης κατάφερε να ενισχύσει και το ελληνικό στοιχείο με τις προσθήκες των Δημήτρη Βεργίνη και Γιάννη Κουζέλογλου, κράτησε στην ομάδα τους Τζαμάλ Νίξον και Στιβ Γκρέι από πέρσι, έφερε πίσω στην Ελλάδα – από τη Νίμπουρκ – τον Τόνι Μέιερ που είχε παίξει στον Απόλλωνα Πατρών, πήρε από τον Προμηθέα τον Μακένζι Μουρ, πρώτος σκόρερ φέτος στα δύο πρώτα παιχνίδια με 18,5 πόντους μέσο όρο και πρόσθεσε τους Ντι Τζέι Τζόνσον και Αντουέιν Ουίγκινς στη ρακέτα.

Το Λαύριο κέρδισε εύκολα την Κύμη στην έδρα του στη πρεμιέρα, αλλά ηττήθηκε εύκολα από τα Τρίκαλα την προηγούμενη βδομάδα εκτός έδρας.

To Top