Η επίθεση των δημαγωγών και το παραλίγο… τέλειο θύμα

Οι αντοχές των ανθρώπων του Άρη και του κόσμου του δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες σε μια χωρίς προηγούμενο «μετωπική» σύγκρουση. Ο Άρης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης, η προσέγγιση της οποίας γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης στον …αγγελικά πλασμένο κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η υπόθεση Κουρομπύλια χρησιμοποιείται από πολλούς ως πρόσχημα για κάθαρση που τόσα χρόνια ακούμε, αλλά ποτέ δεν βλέπουμε.  Η καταπολέμηση της βίας είναι ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό και σαφώς πρέπει να υπάρξει εγρήγορση, αντανακλαστικά και αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.  

Η βία, σε οποία της μορφή καταδικάζεται. Κανείς δεν είναι υπέρμαχός της πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Άρη δεν την επικροτεί, δεν την επιδιώκει, δεν την θέλει μέσα στο «σπίτι» του, το Κλεάνθης Βικελίδης.

Πέρα από τα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν μετά τη διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, η οικογένεια του Άρη οφείλει να εκτιμήσει τις καταστάσεις που διαμορφώνονται και καταδεικνύουν τη διάθεση του συστήματος απέναντι στον σύλλογο.

Ενέργειες που εκθέτουν την ομάδα (όπως αυτή με το μπουκάλι στη Θύρα 2) δημιουργούν ταυτόχρονα εξιλαστήρια θύματα σ΄ αυτούς που τα θέλουν, τα χρειάζονται και τα αναζητούν. Το θέμα είναι τεράστιο κι όπως είναι φυσιολογικό, «καίει».

Ο Άρης, φαντάζει ως ιδανική περίπτωση. Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, έχει λαϊκό έρεισμα, αλλά δεν κινείται στο παρασκήνιο, δεν έχει τις «πλάτες» των ισχυρών.  

Ο Άρης, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν τέλειο θύμα.

Ο Άρης γίνεται δέκτης παρεμβάσεων και κακόβουλων κριτικών. Μια άνευ προηγουμένου δημαγωγίστικη επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Απομονώνοντας μια ομολογουμένως απαράδεκτη ενέργεια, καταδικάζεται ένας σύλλογος που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πραγματικά εξαιρετικές συνθήκες στο γήπεδο του.

Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αναδειχτεί και να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα. Στον αντίποδα, η λογική που υιοθετείται βρίσκει εφαρμογή στη λαϊκή ρήση «βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι».

Πίσω από το γεγονός, για το οποίο ο Άρης είναι υπόλογος και τιμωρήθηκε στο πρωτοβάθμιο με πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας, στήθηκε ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Τεράστια ευκαιρία για εύκολη κριτική και πικρόχολα σχόλια.

Οι ίσες αποστάσεις δεν υπάρχουν ως έννοια. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει καν η απαραίτητη γνώση του θέματος που αναλύεται με αιχμές, γενικότητες και δηκτική διάθεση.

Είμαστε περίεργοι να δούμε στο μέλλον την αντίδραση της κοινής γνώμης, όπως κι αυτών που ξεσπάθωσαν έχοντας ως επιχείρημα το αθλητικό ποινικό κώδικα σε Γερμανία και Ισπανία.

Όσο η κοινή γνώμη αποδέχεται την πρακτική αυτών που κάνουν τα «στραβά μάτια», νουθετούν και αντιμετωπίζουν με «δυο μέτρα και δυο σταθμά» τις ομάδες, όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά θα διογκώνεται το πρόβλημα που μας απασχολεί όλους.

To Top