ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιθυμία της οικογένειας του Άλκη και η κίνηση – ματ του Κούγια

«Ζητάμε δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού μας. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και πράττει πάντα προς όφελος της ελληνική κοινωνίας, κάνοντας την δουλειά της» ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μετά την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που παραπέμπει στο δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και τους 12 κατηγορούμενος της στυγερής δολοφονίας.

Η επιθυμία της οικογένειας του Άλκη είναι παραδειγματική τιμωρία που θα σημάνει την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων. Για τη θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης και συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα και με την πρότασή της η εισαγγελέας ζητά να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Τόσο ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπόθεση του 19χρονου όσο και η οικογένεια του Άλκη πιστεύουν ότι η δίκη θα πρέπει να γίνει στην Αθήνα διότι αν γίνει στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ο φόβος, αλλά και το ότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι «θερμοκέφαλοι» να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας, μέσα στην ίδια πόλη, μεταξύ των οπαδών της μιας ή της άλλης ομάδας.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε νεκρός στα 19 του χρόνια, έπειτα από τυφλή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά ότι η οικογένεια δεν ζητάει εκδίκηση αλλά δικαιοσύνη, η οποία θα αποδοθεί με την τιμωρία των δραστών.

Αυτά περιλαμβάνει η δικογραφία

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα. Δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση. Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη. Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι. Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Σήμερα καταθέτει το αίτημα για δίκη στην Αθήνα ο Κούγιας

Να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα θα ζητήσει ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, με αίτημα το οποίο αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Τρίτη για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων κατηγορίας, των γονέων του Άλκη Καμπανού, αλλά και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου λόγω της εγκληματικής προσωπικότητος των δραστών και του εγκληματικού περιβάλλοντός τους.

Αντίστοιχο αίτημα θα υποβάλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση εν αναμονή της έκδοσης του βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

To Top