ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη “ξυπνά” τις μεγάλες στιγμές

Ο Άρης κατέκτησε την 5η θέση στο φετινό πρωτάθλημα και είναι εδώ και λίγη ώρα και τυπικά με το εισιτήριο του Europa League στα χέρια, μια και ο μοναδικός τρόπος να μην εξασφάλιζαν ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν να κατακτούσε το Κύπελλο ομάδα η οποία τερμάτισε κάτω από την πέμπτη θέση. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μέσα από τους σημερινούς (25/4) ημιτελικούς αγώνες και τον αποκλεισμό των Αστέρα Τρίπολης και Λαμία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα (που συνθέτουν και το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου), πιστοποιήθηκε η επιστροφή του Άρη στο Europa League που αποτελεί φυσικά τη σπουδαιότερη επιβράβευση της φετινής πορείας των «κίτρινων», μετά τα χρόνια της αυτοεξορίας και των πολλών προβλημάτων.

Η τελευταία ευρωπαϊκή παρουσία του Άρη ήταν την περίοδο 2010-11 και φυσικά ήταν μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία του συλλόγου. Γιατί ο Άρης έγινε η μοναδική ομάδα που κέρδισε επί ισπανικού εδάφους καθώς απέκλεισε την τότε κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, μ’ εκείνη την απίστευτη νίκη με 2-3 την 1η Δεκεμβρίου 2010.

Οι «κίτρινοι» είχαν κατακτήσει τη 2η θέση στον όμιλο (στον οποίο συμμετείχαν και οι Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρόζενμπορκ) και στη φάση των «32» της διοργάνωσης αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Σίτι. Μετά το ισόπαλο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η Σίτι επικράτησε με 3-0 στον δεύτερο αγώνα κι εκεί σταμάτησε η πορεία της ελληνικής ομάδας.

To Top