Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει επίθεση κατά δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν την Κυριακή στα δημοσιγραφικά του Κλεάνθης Βικελίδης.

Στην ανακοίνωσή του “καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Χρύσανθος Τσαλτίδης κατά την διάρκεια του αγώνα Άρης-Πλατανιάς Χανίων, την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντά του με αποτέλεσμα να διακοπεί η ραδιοφωνική μετάδοση του σταθμού στον οποίο εργάζεται.

Τα κρούσματα βίας κατά αθλητικών συντακτών διαρκώς αυξάνονται στην Ελλάδα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να κινητοποιήσει επιτέλους όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και την πολιτεία, η οποία θα πρέπει να αναζητήσει όχι μόνον τους φυσικούς αυτουργούς αυτών των επιθέσεων αλλά και τους ηθικούς. Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν ευθύ πλήγμα κατά της δημοσιογραφίας αλλά και της ελευθεροτυπίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το νόμο, κάθε αθλητικός φορέας φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους οποίους οφείλει να παρέχει κάθε διευκόλυνση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να  προστατευθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος από ανάλογες τακτικές και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε παρόμοια περιστατικά βίας”.

To Top