Η Εστουδιάντες σώθηκε στα… χαρτιά για 3η φορά σε 8 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το ‘χει η μοίρα της Εστουδιάντες να γλιτώνει τον υποβιβασμό εκτός γηπέδων, καταπώς φαίνεται…

Με βάση την απόφαση που πήρε νωρίτερα η ισπανική λίγκα, δεν θα πέσει στη δεύτερη κατηγορία καμία ομάδα από την ACB. Κάτι που σημαίνει ότι τη… σκαπουλάρουν οι «φοιτητές», που με την τωρινή βαθμολογία, βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως η Εστουδιάντες καταφέρνει για 3η φορά στην ιστορία της να αποφύγει τον υποβιβασμό στα… χαρτιά!

Η πρώτη ήταν το 2012, όταν τερμάτισε 17η στη λίγκα, αλλά η -πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας- Τενερίφη δεν κατάφερε (αρχικά) να δώσει τις απαιτούμενες εγγυήσεις για να αγωνιστεί στην ACB και ως εκ τούτου η κενή θέση για τη σεζόν 2012-13 καλύφθηκε από την ομάδα της Μαδρίτης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα (το 2016), οι «φοιτητές» βρέθηκαν πάλι σε δεινή θέση, αφού ολοκλήρωσαν τη Liga Endesa στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Μόνο που η Παλένθια αρνήθηκε να προβιβαστεί από τη δεύτερη κατηγορία και ως εκ τούτου βγήκε κερδισμένη η Εστουδιάντες, που συνέχισε στα «μεγάλα σαλόνια»!

Φέτος, η ομάδα της Μαδρίτης ζοριζόταν αρκετά για να παραμείνει στην ACB, ενώ βρισκόταν σε θέση ουραγού (με ρεκόρ 5-18) έχοντας απόσταση δύο νικών από τη 16η Μούρθια. Μα να που τη γλίτωσε πάλι…

Και μαζί με τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Μπασκόνια και την Μπανταλόνα είναι οι μοναδικές ομάδες που αγωνίζονται ανελλιπώς στη μεγάλη κατηγορία από το 1983!

To Top