ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευελιξία που θέλει ο Ένινγκ, το 4-3-3 και οι περισσότερες επιλογές…

H 4η μέρα παρουσίας του Άρη στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, περιελάμβανε χθες το απόγευμα και οικογενειακό διπλό, το πρώτο της φετινής σεζόν και πρώτο παράλληλα σε ολόκληρο το γήπεδο.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Νίκος Οικονόμου

Ο Μίχαελ Ένινγκ, όπως και αναμενόταν επέλεξε να δοκιμάσει για πρώτη φορά το 4-3-3, το οποίο οι ιθύνοντες του Άρη θέλουν να εφαρμόσουν από φέτος, γι αυτό και κινήθηκαν ανάλογα στο μεταγραφικό παζάρι. Για παράδειγμα, αποκτήθηκε ο Τζέιμς Τζέγκο, ανανέωσε ο Χαβιέ Ματίγια και μαζί με τον Λούκας Σάσα αποτελούν αυτή τη στιγμή την τριάδα που προορίζεται για την αρχική ενδεκάδα. Εφόσον, φυσικά, καθιερωθεί στη συνέχεια το 4-3-3 σε μόνιμη βάση…

Οι “κιτρινόμαυροι” εξ΄αρχής θέλησαν και θέλουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις. Για παράδειγμα ο Σάκιτς, αν και θα είναι το βασικό δεξί μπακ της ομάδας, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ενώ την ίδια δυνατότητα έχει και ο Χατζισαφί, εφόσον τελικά αποκτηθεί. Μπορεί τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως αριστερός μέσος. Επομένως, για να μπορέσει ο Άρης να εφαρμόσει σωστά φέτος το 4-3-3 χρειάζεται αρκετές εναλλακτικές επιλογές στη μεσαία γραμμή.

Χωρίς να σημαίνει πως ο Μίχαελ Ένινγκ έχει μόνο το συγκεκριμένο σύστημα στο μυαλό του. Ο Άρης πρέπει να είναι ευέλικτος σύμφωνα με τον ίδιο, ειδικά στο κομμάτι της τακτικής. Να έχει την δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι να αλλάξει τον σχηματισμό του, ανάλογα με αυτό που ζητάει από την αναμέτρηση.

Με τις επιλογές που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή, πέρα από το 4-3-3 μπορεί να χρησιμοποιήσει και το 4-2-3-1 με το οποίο πορεύτηκε πέρσι όταν ήρθε και ανέλαβε, καθώς δεν είχε ούτε τον χρόνο, αλλά ούτε και τους παίκτες για να καθιερώσει άλλο σύστημα.

Αυτό που θέλει ο Ένινγκ είναι περισσότερες επιλογές, γι αυτό και οι ιθύνοντες του Άρη προσπαθούν να τελειώσουν τα ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα και βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς χθες οι “κιτρινόμαυροι” επιβεβαίωσαν και την συμφωνία με τον Τόνι Ντάτκοβιτς, για το κέντρο της άμυνάς τους.

 

To Top